III CONCURS D’ARRÒS DE VIGÍLIA PLATJA TAVERNES DE LA VALLDIGNA

Facebook

El pròxim 10 de juny del 2019 se celebra a la Platja de Tavernes de la Valldigna l’III Concurs Paella d’Arròs de Vigília organitzat per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i l’Associació de Comerciants de la Platja de Tavernes de la Valldigna “ACEPLAT amb la finalitat de potenciar un turisme gastronòmic, rescatant un plat tradicional amb origen religiós en la Quaresma, adaptat a paella, però conservant tots els ingredients d’un exquisit plat saludable.

Diputació de València amb el seu programa “Del Tros al Plat” dóna cabuda a projectes importants dins de la gastronomia, per a defensar els productes de proximitat i apropar el turisme al territori.
Tot això és possible gràcies als professionals del sector que any rere any s’impliquen i col·laboren per a promocionar la gastronomia tradicional, amb essència i arrel. Trenta restaurants de tot el territori han estat els triats per a promocionar una gastronomia saludable, sense usos de colorants químics ni potenciats de sabor, amb arrossos procedents de molins artesans que cuiden el seu cultiu amb la utilització de Bioestimulants i amb un assecat tradicional al sol, amb olis (no refinats) que s’obtenen a partir d’una oliva sana recollida al punt òptim de maduresa, procedents de l’arbre i mai del sòl, amb una mòlta de menys de 24h, amb un processament de fins a 90 minuts a menys de 28°, amb productes de proximitat dins d’un entorn de mar i muntanya únic. L’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana “ACECOVA” ens acompanyaran per a transmetre la importància de viure sense gluten en el sector de l’hostaleria.

1.- Bar la Plaça de Torrent
2.- Arrels Racó gastronòmic, Gata de Gorgos
3.- Restaurant Bonaire, El Palmar
4.- Hotel San Luis, Platja de Gandia
5.- Vali 15, Alginet
6.- Restaurant Bonestar, València
7.- Casablanca, Platja de Tavernes
8.- Restaurant Miquel i Juani, L’Alcúdia
9.- La Garrofera, Serra
10.- Rostidor, Paterna
11.- Restaurant Sequial 20, Sueca
12.- El Racó de Meliana
13.- Catering la Despensa, Burjassot
14.- Tabick Lounge, Llombai

15.- Xef Amadeo, Platja de Gandia
16.- La Plaza, Torrent
17.- La Visteta, Barx
18.- Taberna Pirata, Tavernes Valldigna
19.- Casa Granero, Serra
20.- Asador L’Alfàbega, Alginet
21.- Casa Picanterra, Cullera
22.- Cancela eventos, Sueca
23.- La Bresca, Els Poblets
24.- Avenida 2.0, Massamagrell
25.- Oryza, Cullera
26.- Restaurant Amadeus, Platja de Xeraco
27.- Restaurant Nou Racó, El Palmar
28.- Restaurant Casa Macario, Platja Tavernes
Valldigna
29.- Restaurant Sant Bernardo, Platja Tavernes Valldigna
30.- El Vermut, Pobla de Vallbona

L’Avinguda de la Marina 16-32, Platja de Tavernes de la Valldigna, serà el lloc idoni per a l’acolliment dels nostres restauradors, on cuinaran amb els millors ingredients, productes de proximitat, una ecopaella saludable gràcies a la col·laboració de Safrà Desbrín amb Denominació d’Origen Castella-la Manxa, Mercavalència (a més alegrarà l’avinguda amb fruites i verdures gegants), Arròs La Perla, bacallà de Silomar, La pansa (passes moscatell Dénia), Olis de les Heras amb Denominació d’Origen Oli de la Comunitat Valenciana, Pebre roig Dolç Rebost. Tot això fusionat baix els fogons/paellers i paelles/calders de Belseher, amb la flama de Euval, Repsol. Ens acompanyaran en aquesta gran festa gastronòmica, els millors polps en el seu suc de Marjapeix, licor de cassallacCerveró, Coques d’Oliva de l’Associació AGACO, Olives varietat Gordal elaborades tradicionalment de primera categoria “El secret de l’Àvia”, “Gordal farcida d’All”, “Gordal desossada estil Àvia” d’olives Chicón

, l’excel·lència del cafè ecològic i artesà Cafè Barsel delegació Marina/Safor.
Una gran família de restauradors en un ambient festiu per a alçar-se amb els següents premis:
Primer premi: 1.000€ + diploma + trofeu + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu. A més, tindrà l’honor de representar la paella de vigília en el Córner de l’Arròs de GASTRÒNOMA, considerada una de les millors exposicions gastronòmiques d’Europa.
Segon premi: 600€ + diploma + trofeu + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu.
Tercer premi: 200€ + diploma + trofeu + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu.
Important la col·laboració i implicació de l’empresa local DISVALL especialitzada en la distribució de productes alimentaris per a hostaleria i comerços, sent la cervesa Amstel qui donarà la benvinguda durant tot l’esdeveniment així com Cellers Coviñas, D.O. Utiel Requena
amb els seus vins blancs, rosats i negres, Sierra Salinas, Enterizo i el producte estrella Al VENT amb una imatge renovada baix el prestigiós dissenyador Miquel Suay amb un aire de frescor en el traç de l’etiqueta i una ampolla estilitzada que recorda les clàssiques àmfores.
Una festa gastronòmica no seria el mateix sense la presència del gran comunicador, Speaker, locutor i Showman de la ”terreta”, Óscar Pellicer i Gil.
Música i Gastronomia, un coctel màgic de sensacions que ens prepararà el prestigiós DJ John Belushi Hotelpropulsor del so “Cool Music” a la ciutat de València.
Una festa oberta a tot el públic on podran degustar els arrossos més tradicionals pels millors restaurants de tot el territori en harmonia amb la “Federació de “Dolçaines i Tabals.
Sergi Fem Terreta