Arròs de València en Granada

Facebook

Primeres Jornades Arròs de Valencia a Granada

Les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs de València a Granada, organitzades per Gastrondario, Gastro+, la gastronomia que suma i amb valor afegit, van tenir lloc del 20 al 25 de juny del 2017 al  Meson  Pepe Quiles i de la mà del mestre i divulgador de la cultura de l’arròs denominació d’origen València, Adolfo Cuquerella del Restaurant La Granja de Sueca, ha resultat un èxit rotund i aclaparant. Més de 400 comensals van poder degustar l’arròs de la Valldigna, la paella valenciana, arròs de turbot, arròs de polp, arròs de gamba vermell i arròs de llagosta. Encara que alguns pocs afortunats també van degustar la fideuá, típica de la ciutat de Gandia. Uns entrants amb tomàca del Perelló, ventresca i figues entre punts altres, acompanyaven als arrossos.

Gràcies a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament de Granada i GranadaCard (imprescindible la visita de Granada amb GranadaCard amb descomptes especials per a la visita sense cues dels seus museus, Alhambra… amb transport inclòs), Cerveses Alhambra i València Turisme, pel suport i patrocini, conjuminant dues cultures gastronòmiques diferenciadores i dues tradicions amb arrelament.

Una gran família on el senyor Pepe Quiles encara és l’ànima del Meson, amb la seva alegria, les seves vivències, les seves receptes i pocions màgiques que alleugen qualsevol dolor i engrandeixen l’ànima. Què dir de la seva dona, Mercedes, que en l’ombra, és un gran suport incondicional. I els seus dos fills, Carlos Quiles en la cuina, amant del anís sec, Cerveró de Cullera, la gran casalla per als valencians, però sobretot del licor d’arròs que Tartana i 5 Fanecades van tenir la gentilesa de proporcionar als granadins i estrangers del món, amb molt bona acceptació. David Quiles dirigint la sala amb la seva gran capacitat d’organització i imprescindible perquè tots ballin al mateix són cubà.

I a la batuta, el nostre director i mestre arrocer, encara que no li agraden els galons, mereix tots els nostres honors, Adolfo Cuquerella del restaurant La Granja de Sueca, pel lliurament, per la passió d’un sentiment pur cap a l’arròs, divulgador sense fronteres, amant de les diferents varietats amb denominació d’origen arròs de València, per preparar amb Arròs Dacsa un deliciós arròs de la Valldigna, que va captivar al comensal més exigent, o un arròs de llagosta, i la paella valenciana com a fermall d’or, acompanyats dels millors vins de Cellers Bilbains.

Una gran família, un gran equip, Granada i València unides per l’arròs, unides per un enorme sentiment.

 Sergi Fem Terreta

 

 

A %d blogueros les gusta esto: