¡Benvinguts al Bar Lekus Cid¡¡Tot un espectacle¡

Facebook

Bon dia família, tornem a arrancar amb molta més força i optimisme després d’haver fet un incís als orígens dels elements essencials per a l’esmorzarot: el pa, l’oli, el café i el vi. Ara si, tornem de nou als bars, hui hem vingut a gaudir al Bar Lekus Cid, situat a l’Avinguda del Cid, 124 a València.

Rodrigo Díaz de Vivar va ser un cavaller i senyor de la guerra castellà a l’època medieval i va arribar a ser conegut pels moros com El Cid,i pels cristians com El Campeador. Com a cap dels seus lleials cavallers, va arribar a dominar el Llevant de la Península Ibèrica a la fi del segle XII. Va reclamar a la ciutat de València el control morisc durant un breu període durant la Reconquesta. A la seua mort en 1099, la seua esposa, Jimena Díaz, va heretar la ciutat i la va mantindre fins a 1102, quan va ser reconquerida pels moros. Després de la seua mort, El Cid es va convertir en el cèlebre heroi nacional i protagonista del poema èpic medieval més significatiu, El Cantar de Mio Cid, que el presenta com el cavaller medieval ideal: fort, valent, lleial, just i piadós.

Tornem als bars i des d’Esmorzarots hem vingut a gaudir al Bar Lekus Cid, a la Av.Del Cid 124, José i Jesús porten des de 1982 quasi 40 anys preparant esmorzarots, dinars, sopars, on tots els seus productes venen de les botigues del Mercat Central. Des que van emprendre el negoci fins a l’actualitat no han perdut mai el somriure, i cada dia han estimat als seus clients com si fora el primer dia que van començar. Els Dos germans formen una dupla formidable, José s’encarrega de la cuina, on després d’aquests anys de sacrifici hostaler, cada setmana ens sorprén creant nous estils en els plats i entrepans de tota la vida, Jesús es fa càrrec de servir i donar la cara als clients, atendre la barra, els cafés, cremaets, cobrar i tot sempre amb un sentit de l’humor excepcional. Els dos es complementen i s’ajuden mútuament en les seues tasques, això la gent ho nota i ho agraeix cada dia. Després del seu èxit als menús de migdia, per la seua qualitat i molt econòmics, on plenen, tant dins com fora, cada dia, tot l’aforament del local, es va unir el fill de José, Adri dona’n frescor i renovació al Lekus Cid, recolzant les tasques dels germans José i Jesús.

El bar Lekus Cid són especialistes a fer unes meravelloses tapes, tant de carn, com de peix, amb productes frescos, de primera qualitat, que venen de la pescateria Arturo i la carnisseria Cosin, situades al mercat central de València. Ofereixen tota classe d’embotits, on destaquem al seu fidel proveïdor Disbayez: botifarres, llonganisses, pernil…Mmmmh¡Imagineuse la barbaritat d’Esmorzarot¡¡tot això acompanyat, d’un dels millors pans, fet al Forn Moliner de Mislata… Tradicional, especial, amb un secret de massa… Que bo¡ i quin aroma i quina olor¡¡ ¿Anem a esmorzar?

Per cuinar totes les seues especialitats utilitzen un oli Dcoop, que procedeix de la seua pròpia collita, d’olives cultivades per milers de famílies d’olivarers que any enrere any s’esforcen per aconseguir els millors sucs d’olives. Per finalitzar i on cada dia ens deixen sense paraules heu de tastar el magnífic creamaet que ens prepara Jesús, cuidant tots els detalls i com diríem al meu poble carregaet de bombo¡¡ i amb uns dels cafés mítics Café Candelas.

Vos convidem a conéixer aquesta meravellosa família, al bar Lekus, on Jesús, José i el seu fill Adri el que més valoren i estimen de la seua feina són sempre els clients.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: