Igualtat inclou en els pressupostos de 2018 la creació de 21 places de funcionariat per als centres d’avaluació i valoració de la discapacitat

Facebook

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha inclòs en els pressupostos de 2018 la creació de 21 noves places de funcionariat per als centres de valoració i orientació de la discapacitat de València, Alacant i Castelló, segons ha anunciat la vicepresidenta Mónica Oltra, qui ha destacat que l’objectiu és “consolidar la gestió d’aquests centres amb els professionals necessaris per a millorar i agilitar la resolució d’expedients”.

Aquestes places se sumen a la incorporació, el passat mes d’octubre i de manera temporal, de 42 nous funcionaris i funcionaries en aquests centres, ha explicat la vicepresidenta, qui ha precisat que les places contemplades en els pressupostos de l’any pròxim formaran part de les plantilles dels centres de valoració amb caràcter estructural.Mónica Oltra.

Els centres de valoració i orientació de discapacitats de caràcter públic s’encarreguen de la valoració, qualificació de la discapacitat i determinació del seu tipus i grau, així com de les necessitats, aptituds i possibilitats de recuperació de la persona amb diversitat funcional.

La vicepresidenta ha explicat que l’augment de la plantilla d’aquests centres s’emmarca dins del pla global de reforç de personal engegat per la Conselleria per a millorar i agilitar la gestió en “àrees prioritàries”, tant en les direccions generals com en les direccions territorials d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que han de donar resposta “a les persones que es troben en situació més vulnerable”.

Oltra ha incidit en la importància d’aquestes actuacions en matèria de personal que persegueixen donar resposta a les qüestions que es consideren més urgents perquè afecten als drets que tenen les persones, “que són el centre de la gestió del Consell del Botànic”.

Actualment els centres de valoració compten amb una plantilla estructural de 85 professionals, 24 en el centre d’Alacant, 17 a Castelló i 44 a València, que inclou als 42 professionals, amb titulacions en medicina, psicologia i treball social, que de manera temporal es van incorporar fa uns mesos per a poder atendre l’elevat nombre de sol·licituds i escurçar els terminis de resolució.

De les 21 noves places que s’inclouen en els pressupostos de 2018, 6 places corresponen al centre d’Alacant, 3 al de Castelló i 12 places per al centre de València.

Entre els perfils de les noves places hi figuren 7 metges o mèdiques, 5 psicòlegs o psicòlogues , 6 treballadors o treballadores socials, 1 tècnic o tècnica de valoració laboral i 2 administratius o administratives.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: