4 septiembre, 2019

CONCURS 2019

 

El pròxim 09 de Setembre del 2019 tindrà lloc en els voltants del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna, el III Concurs Internacional Paella Valenciana de la Valldigna, que promou l’Associació Cultural i Gastronòmica de la Terreta i d’Arròs de la Valldigna, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, Turisme Simat i emparat per la Diputació de Turisme València amb el seu projecte de proximitat ¨Del Tros al Plat¨. La missió de l’Associació, Gastrovall, és tornar a l’origen, als productes de proximitat, saludables, de la terra, del camp, productes amb essència, sabor i olor, que ens recorden la nostra infància. I així relata el president l’Associació els seus records que li van portar a lluitar i defendre un projecte saludable:Vells i bells records latents en el temps, els meus iaios Mercedes El Nostre i Vicente De Rosalía, tenien un xicotet corral a les portes de l’hort on criaven conills, pollastres i gallines. Tenien a l’abastiment tots els productes per a la paella del diumenge, i tot s’aprofitava, ja que la sang del conill s’impregnava en les pilotes de magre, que junt amb el pimentó roig, aconseguien un sabor especial i característic de la vall de la Valldigna. Una paella d’unió, de família, de festa i tradició, d’història i que ha de perdurar en el temps¨.

L’únic concurs en tot el món que potència i difon la gastronomia tradicional en els quatre vessants de la història valenciana: la paella tradicional valenciana de la Valldigna, la Safor (que s’estén a moltes més comarques de les tres províncies: Castelló, València i Alacant) amb dos productes diferenciadors que aporten color i sabor, pilotes que es feien amb la sang del conill per l’economia d’aprofitament, així com les tires de pimentó roig, crides les gambes del pobre.

Postres de mandarina/taronja que ha estat present en la nostra història amb un fort arrelament exportador en l’actualitat, i que enguany amb un cartell de 5*3 metres, l’Associació es  sumarà en defensa de la taronja valenciana. Les típiques ¨Coques de Mestall¨, elaborades pels obradors amb farines de dacsa i blat, embotits i sardina, que oferien una aportació calòrica a l’hivern, encara que s’estén durant tot l’any. Els famosos ¨Figatells¨ que elaboren de manera artesanal les carnisseries tradicionals, considerada com l’hamburguesa valenciana, amb sabors de la terra, les seues espècies embolicades amb eixa tela denominada randa, que a l’entrar en calor, desprenen el seu oli natural. L’únic concurs que alberga tants professionals com jurat, un total de 50 persones estaran presents per a avaluar i determinar els millors en cada una de les distintes modalitats.

Després d’una primera edició reeixida amb un total de 25 restaurants inscrits, va arrancar la II edició amb una participació màxima de 40 restaurants, tant nacionals com internacionals (Austràlia, Xina, Mèxic, Argentina, França, Holanda…) i es consolida en la seua tercera edició en un lloc emblemàtic on s’acaricia la brisa del seu mar mediterrani, amb el recer de la Vall de la Valldigna, en l’històric Reial Monestir de Santa de la Valldigna, a Simat de la Valldigna. Els exteriors del Real Monestir de Santa Maria de la Valldigna, davall una gran carpa, acollirà als 40 restaurants de tot el món i a un públic de totes les nacionalitats, fira gastronòmica de la terreta i d’altres llocs, animacions musicals, speacker i tallers per als més menuts, així com la participació de la Fundació Integra Valldigna.

Tot això és possible gràcies als professionals del sector que any rere any s’impliquen i col·laboren per a promocionar la gastronomia tradicional, amb essència i arrel. Quaranta restaurants de tot el territori han sigut els triats per a promocionar una gastronomia saludable sense usos de colorants químics ni potenciadors de sabor, amb arrossos procedents de molins artesans que cuiden el seu cultiu amb la utilització de bioestimulantes i amb un assecat tradicional al sol, amb olis (no refinats) que s’obtenen a partir d’una oliva sana arreplega al punt òptim de maduresa, procedents de l’arbre i mai del sòl, amb una molturació de menys de 24h, amb un processament de fins a 90 minuts a menys de 28é, amb productes de proximitat dins d’un entorn de mar i muntanya únic. L’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana ¨ACECOVA¨ ens acompanyaran per a transmetre la importància de viure sense gluten en el sector de l’hostaleria.

 

1.-Restaurante Casa Macario, Playa Tabernes Valldigna

2.-Arrels Racó Gastronòmic, Gata de Gorgos

3.-Restaurante Bonaire, El Palmar

4.-Hotel San Luis, Playa de Gandía

5.-Restaurante Bonestar, Valencia

6.-Casablanca, Playa de Tavernes

7.-La Garrofera, Serra

8.-El Racó de Meliana

9.-Catering la Despensa, Burjasot

10.-Tabick Lounge, Llombai

11.-Chef Amadeo, Playa de Gandía

12.-La Visteta, Barx

13.-Asador LAlfàbega, Alginet

14.-Casa Picanterra, Cullera

15.-Cancela Eventos, Sueca

16.-La Bresca, Els Poblets

17.-Avenida 2.0, Masamagrell

18.-Restaurante Amadeus, Playa de Jaraco

19.-Restaurante Nou Racó, El Palmar

20.-Hotel les Rotes, Denia

21.-Restaurant Benavent

22.-Team Bomba Lliga Dacsa 2019

23.-Restaurant Ca Eladio, Llombai

24.-Restaurant Arrocería La Pepa Bluespace, Alboraya

25.-Restaurant la Alquería de Montealegre, La Eliana

26.-Pilar Restaurant, Artana

27.-Restaurant Pizzeria Tropical, Tabernes Valldigna

28.-Evenser Restauració, Paterna

29.-Mesón los Molinos, Valencia

30.-Restaurante Polideportivo Fuente de la Higuera

31.-Mesón Pepe Quiles, Granada

32.-Hotel del Prado, Puigcerdà

33.-Restaurante Como Siempre, Mérida

34.-Aquería del Pou, Valencia

35.-La Mar Salà, Cullera

36.-Ca Agustí, Sueca

37.-Aire Catering

38.-Restaurant Casa Colom, Vergel

39.-La Granja, Sueca

40.-Kampeerbosje Leerdam, Holanda

41.-Paelleros de Huergo, Argentina

42.-kthira, Venezuela y Paiporta

43.-Hotel Restaurante Le Llaret, Les Angles, Francia

44.-Puerta 20, China

45.-Centro Español Chile, Chillan, Región del Bio Bio

Una gran família de restauradors en un ambient festiu per a alçar-se amb els premis següents:

1) Modalitat Paella valenciana de la Valldigna:

Primer premi: 1.000EUR (canviables) Makro + 1.000EUR + diploma + trofeu + 2 jaquetes professionals d’Unipro + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu. A més, tindrà l’honor de representar la paella valenciana de la Valldigna en el Córner de l’Arròs de GASTRÒNOMA, considerada una de les millors exposicions gastronòmiques d’Europa.

Segon premi: 500EUR (canviables) Makro + 500EUR + diploma + trofeu + 2 jaquetes professionals d’Unipro + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu.

Tercer premi: 300EUR (canviables) Makro + diploma + trofeu + 2 jaquetes professionals d’Unipro + 2 Davantals de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu.

 

2) Modalitat Postres Mandarina, premi María Cuñat:

Primer premi: 400EUR patrocini Fruites Vercher

Segon premi: trofeu

Tercer premi: trofeu

3) Modalitat ¨Coques de Mestall¨ per a Forns i Obradors:

Primer premi: 125 kg de Farina Vaig moldre de Picó

Segon premi: 100 kg de Farina Vaig moldre de Picó

Tercer premi: 75 kg de Farina Vaig moldre de Picó

 

4) Modalitat ¨Figatells¨ per a Carnisseries:

Primer premi: Diploma + Trofeu.

Com a novetat, en esta tercera edició i davall les directrius d’una gastronomia saludable, de proximitat i ecològica, es farà entrega de 10 plaques de metacrilat i lot dels millors vins per Vins DO València amb la insígnia d’ECO PAELLA, ARROSSOS SALUDABLES, a fi d’informar el consumidor. Deu distincions en l’àmbit internacional per a identificar una hostaleria compromesa amb una gastronomia saludable sense usos de colorants químics ni potenciadors de sabor, amb arrossos procedents de molins artesans que cuiden el seu cultiu amb la utilització de bioestimulantes i amb un assecat tradicional al sol, amb olis (no refinats) que s’obtenen a partir d’una oliva sana arreplega al punt òptim de maduresa, procedents de l’arbre i mai del sòl, amb una molturació de menys de 24h, amb un processament de fins a 90 minuts a menys de 28é, amb productes de proximitat.

Esta tercera edició, en agraïment a tot el treball realitzat per a la promoció de la gastronomia i turisme de La Valldigna, la Safor, Comunitat Valenciana, fora i dins de les nostres terres, l’Associació anomenarà 5 ambaixadors amb l’entrega de 5 Paelles de Paello personalitzades. També Paello farà una altra entrega a Gastrovall i el seu president per la gran labor de conservar les tradicions. Gràcies al gran treball realitzat durant estos tres anys, es farà entrega de 5 jaquetes professionals patrocinades per Vaig moldre Picó, en reconeixement i ajuda a l’Associació Gastronòmica de la Valldigna. Per a finalitzar, destacarem a 6 personalidades/entes de gran prestigi en el món polític. gastronòmic i social amb l’entrega de 6 davantals cortesia de la dissenyadora Patricia Peiró de Texas Tribu. Vins DO València farà entrega al jurat professional d’un detall amb els millors vins de l’any.

PROGRAMACIÓ

Els exteriors del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna:

09:00 Recepció de tots els participants i presentació de les Postres de Mandarina per a ser exposats i avaluats per un jurat professional.

09:30 Esmorzar popular amb productes típics de la gastronomia de la Valldigna per als participants.

11:00 Dóna començament el gran concurs Paella Valenciana de la Valldigna. 12:00 Showcooking de Jose Zafra amb una paella de PAELLO en forma de cor per a transmetre l’objectiu de paella saludable. Productors ecològics exposaran els seus productes en la Fira de la Terreta.

Els interiors del Real Monestir de Santa Maria de la Valldigna

14:00 a 17:00 Acte protocol·lari amb els representants polítics i empreses implicades en el projecte, dels guanyadors en les 4 modalitats, així com les distincions als ambaixadors que promocionen la Valldigna en els seus països, entrega de les insígnies "Eco Paella, Arrossos Saludable i entrega de mencions especials i ambaixadors de tot el món per l’Associació. Tot això acompanyat d’un ágape/degustación dels productes gastronòmics més rellevants en la comarca de la Valldigna gràcies a Escola d’Arrossos i Paella Valenciana, Catering Aire, Cellers Vegamar, Disvall, Granny fruita granissada, i productors de la comarca.

 

CONVIDATS

Autoritats institucionals estaran presents en la comarca de la Valldigna, SRA Annick Thébia, Consultora Internacional UNESCO, D. Jose María Xiquet, President Internacional Xarxa Focal Point del Programa Unesco Ruta de la Seda, D. Bartolomé Nofuentes, Regidor d’Economia i Hisenda en Quart de Poblet, Recursos Generals i Empresa Pública, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Projectes Europeus i Innovació i Cicle Integral de l’Aigua, D. Xinzhao Chen, President Associació d’Empresaris Xinesos de Fujian a Espanya, D. Wei Wang, Vicepresident Associació d’Empresaris Xinesos de Fujian a Espanya, Doctora Ana Mafé, Vicepresidenta Associació Cultural El Camí del Sant Grial, Sr. Miguel Martínez, Alcalde Intendent Municipalitat Enginyer de Huergo, Província de Riu Negre, Argentina, Sr. Michel Poudade, Alcalde Els Angles, França, D. Hai Liu, President Centre Cultural de Xina a València, Gastrònoma.

Una festa oberta a tot el públic on podran degustar els arrossos més tradicionals pels millors restaurants de tot el territori en harmonia amb la Federació de Dolçaines i Tabals.

 

 

 

A %d blogueros les gusta esto: