15 septiembre, 2017

CONCURS 2017

El Concurs  Internacional Paella Valenciana de la Valldigna, I Concurs Coques de Mestall, I Concurs de Figatells es celebrarà el dia 18 de Setembre en el Saló La Font amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Patronat de Turisme València Turisme i Diputació ,amb la presència de Pilar Moncho diputada de Turisme.

Gràcies a Carmen Pallares, Sergi Fem Terreta, Antonio Serrano i la resta d’organitzadors.

Esta iniciativa vol reivindicar la riquesa gastronòmica de la Valldigna, promocionant els productes autòctons i típics que ens han deixat com a herència nostres avantpassats, i potenciar un turisme clarament diferenciador on el mar i la muntanya ens descobrixen la seua història mil·lenària.

Els participants cuinaran una paella a l’estil de laValldigna, que a més dels ingredients actuals de la paella incorporen pimentons roig i les pilotetes de sanc de conill. que li aporten un sabor distintiu a este arròs.

En esta primera edició hi ha un total de  25 restaurants inscrits, alguns d’ells coneguts pel seu prestigi a l’hora de preparar arrossos.

Hi haurà tres modalitats de concurs

La modalitat Paella Valenciana de  la Valldigna, dirigida als professionals de la restauració amb representació d’un restaurant (tant locals com altres comarques o països) . Els participants elaboraren de manera obligatòria l’arròs i unes postres amb els autentiques mandarines de la comarca de 5 racions.

La modalitat de Coques de Mestall, dirigida a obradors i forns. Els participants elaboraren de manera obligatòria coques de mestall.

I la modalitat de Figatells dirigida a carnisseries. Els participants van elaborar 5 Figatells.

El concurs començara , a les 9:30 del matí.

Al mateix temps, també es van celebrar els concursos de Figatells, eixa hamburguesa valenciana on el fetge és protagonista, i de postres amb mandarina.

I es van entregar premis a: tres premis a la millor paella Valenciana de la Valldigna, un premi a les millors postres de mandarina, un premi al millor forn que elabore la típica coca de mestall i un premi a la millor carnisseria que elabore els típics figatells.

Els premis s’entregaran en el Saló La Font, on els participants, jurat, i resta d’invitats podràn  degustar els arrossos elaborats i altres plats de la cuina valenciana, abans de l’entrega de premis.

València Turisme Ajuntament Tavernes de la Valldigna ,Saló LA FONT ,Comer  a València ,@Pilar Pilar Moncho Matoses #ArrosdelaValldigna»

A %d blogueros les gusta esto: