El Consell convoca per 5,4 milions d’euros les ajudes de condicionament de camins rurals municipals

Facebook

València Notícies | Redacció.- La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat per 5,4 milions d’euros les ajudes per a la realització d’obres de condicionament de camins rurals de titularitat municipal.

Les obres subvencionables seran les que signifiquen una millora permanent de la superestructura dels camins rurals, siga amb ferm asfàltic, formigó o material granular i la seua convocatòria es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en l’enllaç consultar acíVisita obras a caminos.

Forma part del Pla del Consell d’Actuació en els Municipis d’interior i de lluita contra el despoblament.

Podran sol·licitar les ajudes els municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, que tinguen atribuïdes competències en matèria de construcció, millora i adequació de camins rurals. No s’admetran a tràmit les sol·licituds d’aquelles entitats que hagen sigut beneficiàries d’estes ajudes en la convocatòria de l’exercici 2017.

En la convocatòria de 2017, la primera des de l’any 2009 es van presentar al voltant de 300 sol·licituds, de les que només van poder ser ateses el 10% per raons pressupostàries. Per eixe motiu, en la convocatòria d’enguany s’han multiplicat per tres els fons disponibles, fins a aconseguir 5.403.600 euros.

D’esta manera, els principals beneficiats són els agricultors, que podran disposar dels accessos a les seues explotacions agrícoles degudament preparats. També es facilita el pas dels tractors, que requerixen unes vies amb ferms amplis i consistents per a poder transitar.

Les vies agràries aporten un avanç en les condicions de treball dels agricultors i ramaders, al facilitar l’accés a les seues explotacions en millors condicions i en menor temps, augmentant amb això la seguretat viària tant per a les persones com per als vehicles que els transiten. També signifiquen un estalvi en costos de combustible.

Així mateix, la millora dels camins rurals no sols beneficia al sector agrari sinó que també dinamitza l’entorn rural, ja que permeten a la resta de la societat disposar de vies adequades per a accedir al paisatge natural del seu entorn sense perjudicar el medi ambient.

Els camins rurals tenen una importància estratègica a l’hora de millorar la seguretat, la productivitat, la rendibilitat i la competitivitat dels agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: