Jorge Rodríguez: “La Diputació és la gran aliada dels municipis d’interior per a frenar la despoblació”

Facebook

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha realitzat una nova ruta pels municipis d’interior, en aquesta ocasió en la comarca del Valle de Ayora – Cofrentes, on ha manifestat que “el món rural no és com un parc temàtic, una espècie de Terra Mítica que es visita el cap de setmana i els dilluns ja no existeix”. Rodríguez ha deixat clar que la corporació que representa “té la responsabilitat d’ajudar als ajuntaments a oferir els serveis bàsics i la millor qualitat de vida possible a les persones que decideixen viure en aquests municipis”.

Així s’ha expressat el president en la seua visita a Cofrentes, on ha arrancat, al costat de la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, un nou recorregut per les comarques d’interior, després de visitar Los Serranos, El Rincón de Ademuz i diferents municipis d’altres zones d’interior com Requena-Utiel o La Canal de Navarrés. Jorge Rodríguez ha deixat clar que “la Diputació és la gran aliada dels municipis d’interior per a frenar la despoblació”.Jorge Rodríguez junto al alcalde de Cofrentes en su visita al castillo de la localidad.

Rodríguez ha instat als alcaldes i alcaldesses de les comarques d’interior a “fer un front comú en la lluita contra la despoblació”. Una aliança que “comptarà sempre amb l’especial sensibilitat d’aquesta institució amb els municipis més xicotets, en els quals seria molt complicat traure avant determinades inversions i serveis bàsics sense l’ajuda de la Diputació”.

De Cofrentes, el màxim responsable de la corporació provincial s’ha desplaçat a Jalance, on ha destacat les inversions del Pla d’Obres i Serveis Municipals (SOM), un programa que ha duplicat la seua aportació respecte a l’anterior legislatura, passant de 17 a 34 milions d’euros anuals “per a abordar obres que decideixen els alcaldes i alcaldesses i que resulten imprescindibles per als ajuntaments”.

Aquest increment de les transferències directes als municipis s’ha traduït en un important augment de la inversió per habitant, que és especialment cridaner en aquestes comarques d’interior, on la Diputació contribueix a desenvolupar l’economia local amb inversions que milloren l’habitabilitat d’aquests municipis i ajudes per a desenvolupar els recursos turístics dels quals disposa el medi rural, i que en molts casos necessiten una dinamització que poden aportar institucions com la Diputació i la Generalitat.

També en aquest front comú per a contribuir al desenvolupament del medi rural coincideixen la Diputació i la Generalitat, que en el seu pla ‘Avant’ ha aprovat un decret amb accions que tracten de fer front al despoblament, com a mesures fiscals i una altra sèrie d’iniciatives que atraguen a les persones a viure en municipis rurals i no tant en les ciutats. En aquest sentit, Jorge Rodríguez considera que “les administracions públiques han de ser molt respectuoses amb els pobles d’interior i les persones que els habiten, fomentant amb inversions en aquestes zones qüestiones com l’ocupació, l’educació, la sanitat o el transport”.

En aquesta línia, “la Diputació està generant ocupació en aquests municipis amb les desenes d’obres que s’engeguen amb els plans provincials i que són executades a través dels ajuntaments”, ha apuntat el president, que ha aportat una dada: “solament amb el primer IFS vam aconseguir generar 2.500 ocupacions que han contribuït a dinamitzar l’economia dels municipis valencians”.

Al costat d’aqueix primer IFS, la Diputació ha engegat altres dos i fins a tres Planes d’Obres i Serveis (SOM), així com dos plans d’ocupació a través de l’àrea d’Assessorament Municipal. Inversions necessàries per a millorar els serveis d’aquests municipis xicotets i “generar oportunitats”, que és la base perquè “la gent jove, per què no, puga quedar-se o sentir-se atreta pel món rural”.

El president de la Diputació ha acabat el seu recorregut pel Valle de Ayora visitant els municipis de Teresa de Cofrentes i Ayora que, igual que els seus veïns de comarca, també han vist duplicades les inversions de la corporació durant la present legislatura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: