LA CELESTINA’ I ‘MULÏER’, TRIOMFADORES DELS PREMIS DE LES ARTS ESCÈNIQUES VALENCIANES

Facebook

 

 

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura els Premis de les Arts Escèniques Valencianes. Cal recordar que aquests guardons es deixaren de celebrar en 2010 i la Generalitat els ha recuperat per a celebrar-los al teatre Principal de València. La cerimònia s’ha retransmés en directe per À Punt.

A l’acte han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha lliurat el guardó d’honor al dramaturg Manuel Molins; i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha lliurat el premi al millor espectacle de teatre.

Els espectacles ‘La Celestina’, de Bambalina Teatre Practicable, i ‘Mulïer’, de Maduixa Teatre, han sigut els triomfadors de la gala dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes amb quatre guardons en cada cas.

‘La Celestina’, una adaptació personal del clàssic de Fernando de Rojas al teatre de titelles i d’objectes de Bambalina Teatre Practicable ha obtingut els premis a la millor direcció escènica; millor versió, adaptació o traducció, els dos per a Jaume Policarpo; millor actriu per a Àgueda Llorca; i millor espectacle de teatre.

L’exploració femenina, que Maduixa Teatre proposa en forma d’espectacle de carrer en ‘Mulïer’, ha rebut els guardons a la millor direcció coreogràfica, per a Mamen García; millor ballarina, per a Laia Sorribes; millor composició musical, per a Damián Sánchez; i millor espectacle d’arts de carrer.

Josep Manuel Casany ha sigut reconegut com a millor actor pel seu treball en la comèdia ‘Nadal en casa els Cupiello’. Toni Aparisi ha obtingut el premi al millor ballarí per ‘Divines paraules’, una revisió des de la dansa de l’obra de Valle Inclán, produïda pel Ballet de la Generalitat Valenciana.

‘Medul·la’, de la companyia La Coja Dansa, ha rebut el guardó al millor espectacle de dansa. Es tracta d’una obra que indaga en els estereotips de la masculinitat des d’una òptica eminentment femenina i que ha estat dirigida per Eva Zapico.

El premi al millor text ha sigut per a ‘Síndrhomo’, l’arriscada i trencadora tragicomèdia de María Cárdenas, una obra que ens parla d’una manera molt peculiar de la resistència contra els desnonaments i l’especulació immobiliària.

‘Les 7 diferències’, producció del Teatre Escalante creada per El Pont Flotant, ha sigut la guanyadora en la categoria de millor espectacle per a xiquets i xiquetes. La companyia alacantina La Trócola Circ s’ha emportat el premi al millor espectacle de circ per ‘Emportats’.

Pascual Peris ha sigut distingit amb el reconeixement al millor vestuari pel seu treball a l’espectacle de dansa ‘Amèlia’. Luis Crespo ha sigut reconegut, d’altra banda, amb el guardó a la millor escenografia pel drama sobre les migracions ‘Els nostres’, coproducció de l’Institut Valencià de Cultura. El premi a la millor il·luminació ha sigut per a Juanjo Llorens per l’espectacle de dansa contemporània per a infants ‘PI’, de OtraDanza.

Amb el títol de “Tots a escena”, la gala de lliurament dels premis ha estat conduïda per l’actor i humorista Rafa Alarcón i ha estat dirigida per Santiago Sánchez. Concebuda com una gran festa per a celebrar la diversitat i la riquesa del sector de les arts escèniques valencianes, el públic ha gaudit d’una gala dinàmica plena de teatre, titelles, dansa i música en directe, amb la col·laboració especial del grup Melòmans i les seues cançons ‘a cappella’.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: