LA COMUNITAT VALENCIANA REBRÀ 214 MILIONS DEL PLA ESTATAL D’HABITATGE

Facebook

 

 

La Comunitat Valenciana rebrà 213,85 milions d’euros del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, que es destinaran a polítiques de lloguer, rehabilitació, la lluita contra els desnonaments o l’eficiència energètica, entre unes altres.

Aquestes ajudes estan “encaminades a l’exercici del dret a l’habitatge”, ha manifestat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de la signatura del conveni, en el Palau de la Generalitat, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la qual ha assistit també la secretària general d’Habitatge, Helena Beunza i la consellera d’Habitatge i Obres Públiques, María José Salvador.

Segons aquest conveni, la Comunitat rebrà 213,85 milions d’euros, dels quals el Ministeri de Foment aportarà 164,5 milions mentre que la Generalitat assumirà 49,35 milions, segons ha informat Foment en un comunicat.

Ábalos ha assenyalat després de la signatura del conveni que aquest pla ve de l’anterior govern, en el qual la política de l’habitatge “cada vegada ocupava menys espai”, i que l’actual Executiu ha impulsat perquè els recursos s’empren “amb la major promptitud”.

Segons ha explicat, a curt termini es va a treballar a generar 20.000 habitatges de lloguer, per al que es va a comptar amb la col·laboració de les comunitats autònomes i ajuntaments i amb la *Sareb, a més d’allargar la vigència dels contractes de 3 a 5 anys, donar instruments de seguretat jurídica als inquilins i una major col·laboració en els desnonaments.

El ministre ha destacat el nivell de sintonia amb la Generalitat valenciana i l’empremta de la Comunitat en el Ministeri amb el nomenament de càrrecs procedents d’aquesta administració, i ha agregat: “Anem a seguir treballant en aqueixa línia”.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que aquest conveni suposa un “pas molt important” i ha felicitat que el Ministeri estiga treballant en la possibilitat de complementar els aspectes que per caràcter competencial van quedar van ser de la Llei de la Funció Social de l’Habitatge valencià.

Puig ha considerat a més “molt positiu” que l’aliança de les institucions a favor de l’habitatge digne “siga una realitat”, i ha assegurat que “el compromís del Govern d’Espanya i de la Generalitat pot fer avançar en aquesta adreça molt més ràpidament”.

A través de l’acord signat avui, Foment sumarà 164,5 milions d’euros, als 49,35 que s’aporten des de la Generalitat, una dotació que servirà, segons Puig, per a visibilizar que l’habitatge és “un pilar fonamental de l’estat del benestar”.També en aquest sentit la consellera Salvador ha cridat a “fer del dret a l’habitatge un dret efectiu i subjectiu” perquè es convertisca en “el cinquè pilar de l’estat del benestar”.

La Generalitat ha aportat al conveni el màxim dels fons permesos perquè el ministeri aporte el 100 % dels recursos assignats a la Generalitat (l’11,40 % del mateix), segons ha informat la Generalitat.

L’objectiu, ha incidit la consellera, és que “no quede ni un sol euro sense mobilitzar per part de l’Estat destinat a les ajudes a l’habitatge

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: