LA DIPUTACIÓ RECUPERARÀ I CONDICIONARÀ 31 TRINQUETS MUNICIPALS AMB LA INVERSIÓ DE 2 MILIONS D’EUROS ENTRE 2018 I 2019

Facebook

El nou Pla de Trinquets que desenvoluparà la Diputació durant els anys 2018 i 2019 arribarà a un total de 31 trinquets i instal·lacions vinculades al món de la pilota de les comarques valencianes. El nou programa d’inversions per a la recuperació d’aquests espais esportius es finançarà amb fons procedents del superàvit de la corporació provincial del passat exercici i complementarà la línia d’inversió en trinquets de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’alcalde de Meliana, Josep Riera, han presentat al trinquet de Meliana els detalls de les noves inversions de la corporació acompanyats per destacats pilotaris de la comarca i per representants del Club de Pilota de Meliana.

“Poder anunciar aquesta nova col·laboració amb la Conselleria per tal de dignificar el nostre esport per excel·lència, la pilota valenciana, és una gran satisfacció”, ha assegurat la vicepresidenta. “Durant molts anys, per l’infrafinançament, els trinquets, els carrers de la pilota i els frontons havien sigut els grans oblidats per part dels ajuntaments en quant al seu manteniment”, ha explicat.

Maria Josep Amigó ha assenyalat que “la Diputació, en una línia més de col·laboració, hem decidit completar amb 2 milions d’euros el pla de la Conselleria i poder arribar als municipis de les comarques de València que no havien pogut acollir-se al pla autonòmic. Així, amb l’ajuda de la Diputació, 31 municipis més rebran ajudes per a millorar els seus trinquets i es sumaran als 47 que ja havien entrat al programa de la Conselleria”.

El conseller Marzà, per la seua banda, ha indicat que “ens hem adonat que hi havia una demanda espectacular, durant molts anys no s’havia fet res i precisament per això hi ha tants pobles i ciutats que han demanat les ajudes per condicionar els seus trinquets i carrers de pilota”, i ha posat en valor la contribució de la corporació provincial amb el nou pla d’ajudes per a els espais de pilota valencians.

Josep Riera, alcalde de Meliana, ha valorat “molt positivament la col·laboració entre administracions, sobre tot per a arribar a fer estes inversions que normalment per a un ajuntament és complicat”. Riera ha detallat que les ajudes, en el cas de Meliana, serviran per a “reforçar i millorar el lateral del carrer per evitar que la pluja entre i poder tindre l’espai preparat per als dies de pluja”, ja que, segons ha indicat, l’afició dels veïns per la pilota és molt important.

El jugador professional de pilota, Francesc Xavier Puchol II, també ha assistit a la presentació de les ajudes i ha manifestat que “estes iniciatives són molt importants perquè hi ha una falta d’instal·lacions esportives de pilota valenciana, que les que hi ha a més estan deteriorades, i veure que les institucions recolzen l’esport valencià és molt positiu”. “Jo viatge per tota la Comunitat jugant a pilota i veig que hi ha municipis on cal un manteniment adequat de les instal·lacions i cal també un recolzament per a realitzar-lo”, ha continuat.

Mamen Santarrufina, jugadora de pilota i directiva del Club de Pilota de Meliana, ha afirmat durant la presentació de les noves inversions que “aquestes iniciatives són molt importants, perquè és gràcies a elles que construïm i millorem la infraestructura per a jugar a la pilota, i a més fa que es conega molt més l’esport i es promocione entre la gent que encara no el coneix”.

“Aquest tipus d’ajudes ajudaran molt a la promoció de l’esport, perquè tenir unes instal·lacions en bones condicions afavorirà que més xiquetes i xiquets s’apunten i aprenguen aquest esport”, ha considerat Alex Bueno, pilotaire professional de Meliana. “Els trinquets que ja porten més anys en activitat i que utilitzem totes les setmanes, sí que hi ha mancances en les instal·lacions com goteres o problemes als vestidors, i aquestes ajudes seran beneficioses”, ha afegit.

2 MILIONS D’EUROS PER A 31 TRINQUETS DE 12 COMARQUES VALENCIANES

El Pla de Trinquets 2018-2019 comptarà amb un pressupost total de 2 milions d’euros d’ajudes que es concediran seguint els criteris objectius i transparents que figuraven en la convocatòria d’ajudes per al condicionament de trinquets que va aprovar la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport. Les ajudes de la Diputació s’atorgaran en base a la baremació efectuada pels tècnics de la Conselleria i s’assignaran als projectes presentats en ordre de puntuació decreixent.

Les ajudes cobreixen el 100% dels projectes valorats en menys de 20.000€ i el 80% del cost d’aquells que superen aquesta quantitat, tal i com marca el criteri establert a la convocatòria d’ajudes autonòmiques. En total, les inversions d’aquest pla arribaran a 31 trinquets de 12 comarques valencianes. D’aquests projectes, 8 es finançaran al complet i els 23 restants rebran una ajuda del 80% del total pressupostat.

El Pla de Trinquets 2018-2019 finançarà el 100% de les millores als trinquets de Llocnou d’En Fenollet, a la Costera; Godelleta, a la Foia de Bunyol; Albuixech, a l’Horta Nord; Torrent, a l’Horta Sud; La Pobla Llarga, Càrcer i Montserrat a la Ribera Alta; i Otos, a la Vall d’Albaida.

Les ajudes per al 80% de la inversió es destinaran a les instal·lacions de La Pobla de Vallbona i Vilamarxant, en Camp de Túria; Moixent i Canals en la Costera; Tavernes Blanques, Meliana, Rafelbunyol, Museros, Alboraia i Bonrepós i Mirambell a l’Horta Nord; Chelva i Chulilla a Los Serranos; Carlet i Algemesí a la Ribera Alta; Favara i Sueca a la Ribera Baixa; Ador, Bellreguard i Tavernes de la Valldigna a la Safor; Sinarcas a Utiel-Requena; València; i Castelló de Rugat i Quatretonda a la Vall d’Albaida.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: