Les exportacions de la Comunitat Valenciana s’incrementen un 2,8% en els dos primers mesos de l’any

Facebook

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 5.222,6 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 2,8% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públics per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la segona Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb l,11,5% de les exportacions espanyoles.

La taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions en els dos primers mesos de l’any se situa en un 111,1%, 22,9 punts per sobre de la mitjana nacional.

Per províncies, Castelló ha sigut la província de major creixement amb un ascens del 10,6%. València al seu torn creix un 0,6% i Alacant un 0,2%.

Respecte als sectors, el capítol d’automoció concentra el 23,9% de les exportacions de la Comunitat, amb un descens del 9,7%. Li segueix les fruites, amb el 21,2% del total i un increment del 0,4%. A continuació se situen les semimanufactures no químiques amb el 13,2% i un increment del 6%.

En aquest capítol estan els productes ceràmics que experimenten un increment del 2,8% pel que fa al mateix període de 2017.

A continuació se situen els productes químics, que creixen un 7,7%, els béns d’equip, amb un ascens del 6% i les manufactures de consum que creixen al seu torn un 3,9%.

Principals destinacions

Per destinacions, Alemanya se situa com el principal client amb el 14,9% de les exportacions seguit de França, Regne Unit i Itàlia. Aquestes quatre destinacions concentren el 44% de les exportacions.

Per àrees, Europa concentra el 70% de les exportacions i experimenta un lleuger descens del 0,3%. A continuació se situa Amèrica, amb el 12,9% del total i un creixement del 10,8%. En aquest àrea, destaca l’ascens de països com Canadà, amb un 40,8% o Brasil, amb un 29,4%.

Àsia importa producte valencià valorat en 216 milions d’euros i pateix un descens del 7,3%, mentre Àfrica – amb 193,5 milions d’euros – experimenta un ascens del 14,8%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: