Oltra: augmentar el sostre de dèficit fa que “puguem dessagnar-nos més”

Facebook

 

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que augmentar el sostre de dèficit és un “pegat” per a comunitats com la valenciana, que s’està “dessagnant” i a la qual eixa mesura li suposa que puga “dessagnar-se més”, quan “no es tracta d’això”.

“No volem més tiretes damunt de la ferida que ens dessagna; volem primer que ens cusen la ferida, perquè si no continuarem dessagnant-nos, i segon que ens facen una transfusió, de diners en aquest cas”, ha manifestat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Segons Oltra, la manera de “cosir la ferida, fer la transfusió” i evitar que els valencians es continuen “dessagnant” és amb un sistema de finançament “just”, una “regularització” del deute (en la qual la part “il·legítima” deguda al infrafinançament no es carregue a les arques valencianes) i inversions conformes a les necessitats de la Comunitat.

La també coportaveu de Compromís ha recordat que, amb independència de la votació d’aquest divendres en el Congrés dels Diputats sobre el sostre de dèficit, dins d’un mes hi haurà una nova votació sobre esta qüestió, en la qual espera que hi haja “una solució satisfactòria per a tots els territoris i per a les formacions polítiques plurals que conformen” el Congrés.

Ha insistit que la postura del Consell en el Consell de Política Fiscal i Financera va ser l’abstenció perquè, com va explicar “brillant i vehementment” el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, “no és just” donar un tractament “igual” del sostre de despesa per a comunitats que tenen “situacions de partida desiguals”.

La vicepresidenta del Consell ha recalcat que la Comunitat Valenciana “no té un problema de despesa”, sinó d’ingressos, perquè no gasta “de més”, sinó que ingressa “de menys”.

Per això, ha reclamat que s’arregle eixe problema d’ingressos i s’apliquen als valencians les mateixes mesures de dèficit que les comunitats que tenen “el doble de finançament” que la Comunitat i per tant “no tenen problemes de dèficit” i gasten “molt més”.

Oltra ha admés que és “molt important” que a la Comunitat Valenciana no se li apliquen criteris “tan restrictius del dèficit” fins que no hi haja un finançament “just”, però ha insistit que “la solució no és augmentar la possibilitat de deute, sinó augmentar els ingressos”.

Finalment, ha recordat que Les Corts Valencianes van aprovar per unanimitat demanar un sistema de finançament just, la regularització del deute i més inversions, i així ho està defensant el Consell.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: