Puig reivindica una reforma constitucional que reforce el municipalisme

Facebook

 

 

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat que una futura reforma constitucional situe “on pertoque” els ajuntaments. Així, el cap del Consell ha recordat que la proposta que ha fet el Consell en aquest sentit atorga un pes “fonamental” al municipalisme en la nova arquitectura institucional.

Puig ha fet aquestes declaracions durant la clausura dels Premis de Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), on ha destacat les iniciatives premiades i ha advocat per exportar aquestes experiències guardonades a altres localitats.

A l’acte també han assistit i lliurat guardons els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.

El president ha ressaltat que, des de la Generalitat, s’ha vertebrat “una gran aliança” amb els municipis i la federació per tal de “millorar els serveis públics” i “les oportunitats de treball”.

En aquest sentit, Puig ha explicat que s’han posat en marxa “antigues promeses del passat que no s’havien portat endavant, com el Fons de Cooperació Municipal”, i s’han encetat programes d’iniciativa compartida, com és el cas de XarxaLlibres, el pla Edificant o el pla Avalem, així com col·laboracions en altres qüestions com la gestió dels fons europeus, la rehabilitació del patrimoni o les oficines per a les víctimes de delicte.

“Es tracta de col·laborar en tot allò que puguem”, ha explicat Puig, qui ha manifestat que la mirada de la Generalitat és “una mirada compartida amb els ajuntaments”, que són, com ha assenyalat, els que poden resoldre “més ràpidament i amb més eficiència” els problemes de la ciutadania.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: