TURANDOT DE PUCCINI EN EL PALAU DE LES ARTS

Facebook

El Palau de les Arts dedicarà les funcions de Turandot, de Puccini, a la memòria de Montserrat Caballé

El Palau dels Arts dedicarà les funcions de Turandot, de Puccini, a la memòria de la soprano Montserrat Caballé, morta el passat 6 d’octubre, segons ha anunciat la presidenta del Patronat del teatre d’òpera, Susana Lloret, en roda de premsa.

 

 

 

 

Les Arts vol honrar així a «La Superba», qui va fer una sublim intèrpret del paper de Liù i una excel·lent Turandot, a més de protagonista d’enregistraments de referència d’aquest títol.

El centre d’arts ha acollit aquesta setmana la presentació de Turandot, de Puccini, títol principal de la pretemporada i fruit de la col·laboració amb Turisme de la Comunitat Valenciana, dins del projecte “La ruta de la seda en música” que desenvolupen ambdues institucions.

Turandot, és, una producció valenciana que va atreure a la Comunitat al prestigiós cineasta xinès Chen Kaige i, al seu torn, va ser la carta de presentació  a Les Arts a Xina, quan Cantón, tercera ciutat del país, va sol·licitar el muntatge per inaugurar el seu nou teatre d’òpera.

Per quarta ocasió, l’última òpera de Puccini penja el cartell de “No hi ha entrades”, i la primera vegada que es  podrà veure amb preus des de 7 a 50 euros, amb una intenció orientada a aquest nou públic al que es vol ensenyar un gran espai cultural sense que això suposi pèrdua alguna de qualitat artística.

Els cossos estables del Palau de les Arts, el Cor de la Generalitat, i l´Orquestra de la Comunitat Valenciana, juntament amb el premiat muntatge de Chen Kaige s’uneixen a una important nòmina d’artistes, que combina prestigiosos intèrprets amb ascendents artistes que han cursat formació en el Centre  Plácido Domingo.

El jove director britànic Alpesh Chauhan debuta amb la Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El treball escènic recau en Allex Aguilera, de Les Arts i gran coneixedor del treball del cineasta, qui ha delegat en ell per a totes les seves reposicions.

Segons ha explicat el regista, Kaige pren elements de l’òpera tradicional xinesa per plantejar una dualitat entre el real i l’irreal. L’escenografia realista de Liu King està inspirada a la Ciutat Prohibida que va acollir el palau imperial durant les dinasties Ming i Qing, mentre que el vestuari de Chen Tong Xun aporta contrast amb elements coloristes i exagerats per evidenciar que Turandot, és un drama de personatges en un escenari real.

Dos coneguts pel públic de Les Arts encapçalen el repartiment. La soprano nord-americana Jennifer Wilson, inoblidable Brünnhilde en la Tetralogía, de Wagner i també recordada per les seves incursions en Fidelio, i Tristan *und Isolde, protagonitza Turandot, òpera que ja en 2014 va gravar amb Zubin Mehta i la Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El tenor italià Marco Berti es retroba amb el públic de València amb el paper de Calaf, que ja va cantar amb Zubin Mehta en l’estrena d’aquest muntatge en 2007 i un any després va repetir en Les Arts sota la direcció de Lorin Maazel. Reconegut per la seva qualitat vocal i per la seva presència escènica, Berti està considerat com un dels grans intèrprets de Verdi i Puccini.

La soprano basca Mirin Urbieta-Vega interpreta el rol de Liù, que li va valer el guardó cantant revelació en els Premis Lírics Teatre Campoamor 2015.

Abramo Rosalen, que també es va formar en Les Arts durant el curs 2009-2010 del Centre de Perfeccionament, encarna a Timur. El jove baix desenvolupa una important carrera a Itàlia, on ja compta amb treballs a Milà, Florència o Venècia.

Completen l’elenc de Turandot altres dos destacats tenors que han passat per el  Centre Plácido Domingo, Valentino Buzza i Pablo García López, juntament amb el tenor valencià Javier Agulló, el baríton de Jaén Damián del Castillo i César Méndez de l’actual promoció d’artistes que Plácido Domingo ha seleccionat per la seva Centri.

A més, per a la funció del dia 26, dos emergents intèrprets debuten en Les Arts en els papers protagonistes, Teresa Romano (Turandot) i Amadi Lagha (Calaf).

En total, a Les Arts oferiràn sis representacions de Turandot, els dies 17, 20, 23, 26, 28 i 31 d’octubre. Les localitats estan esgotades, excepte el 5 % que es reserva per a la venda el mateix dia de cada funció.

 

agencias

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TURANDOT DE PUCCINI EN EL PALAU DE LES ARTS

Facebook

El Palau de les Arts dedicará las funciones de Turandot, de Puccini, a la memoria de Montserrat Caballé

El Palau de les Arts dedicará las funciones de Turandot, de Puccini, a la memoria de la soprano Montserrat Caballé, fallecida el pasado 6 de octubre, según ha anunciado la presidenta del Patronato del teatro de ópera, Susana Lloret, en rueda de prensa.

 

Les Arts quiere honrar así a «La Superba», quien fue una sublime intérprete del papel de Liù y una excelente Turandot, además de protagonista de grabaciones de referencia de este título.

El centro de artes ha acogido esta semana la presentación de Turandot, de Puccini, título principal de la pretemporada y fruto de la colaboración con Turisme de la Comunitat Valenciana, dentro del proyecto “La ruta de la seda en música” que desarrollan ambas instituciones.

Turandot, es, una producción valenciana que atrajo a la Comunidad al prestigioso cineasta chino Chen Kaige y, a su vez, fue la carta de presentación Les Arts en China, cuando Cantón, tercera ciudad del país, solicitó el montaje para inaugurar su nuevo teatro de ópera.

Por cuarta ocasión, la última ópera de Puccini cuelga el cartel de “No hay entradas”, y la primera vez que podrá verse con precios desde 7 a 50 euros, con una intención orientada a ese nuevo público al que se quiere enseñar un gran espacio cultural sin que esto suponga pérdida alguna de calidad artística.

Los cuerpos estables del Palau de les Arts, el Cor de la Generalitat, y la Orquestra de la Comunitat Valenciana, junto con el premiado montaje de Chen Kaige se unen a una importante nómina de artistas, que combina reputados intérpretes con ascendentes artistas que han cursado formación en el Centre Plácido Domingo.

El joven director británico Alpesh Chauhan debuta con la Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El trabajo escénico recae en Allex Aguilera, de Les Arts y gran conocedor del trabajo del cineasta, quien ha delegado en él para todas sus reposiciones.

Según ha explicado el regista, Kaige toma elementos de la ópera tradicional china para plantear una dualidad entre lo real y lo irreal. La escenografía realista de Liu King está inspirada en la Ciudad Prohibida que acogió el palacio imperial durante las dinastías Ming y Qing, mientras que el vestuario de Chen Tong Xun aporta contraste con elementos coloristas y exagerados para evidenciar que Turandot, es un drama de personajes en un escenario real.

Dos conocidos por el público de Les Arts encabezan el reparto. La soprano estadounidense Jennifer Wilson, inolvidable Brünnhilde en la Tetralogía, de Wagner y también recordada por sus incursiones en Fidelio, y Tristan und Isolde, protagoniza Turandot, ópera que ya en 2014 grabó con Zubin Mehta y la Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El tenor italiano Marco Berti se reencuentra con el público de València con el papel de Calaf, que ya cantó con Zubin Mehta en el estreno de este montaje en 2007 y un año después repitió en Les Arts bajo la dirección de Lorin Maazel. Reconocido por su calidad vocal y por su presencia escénica, Berti está considerado como uno de los grandes intérpretes de Verdi y Puccini.

La soprano vasca Miren Urbieta-Vega interpreta el rol de Liù, que le valió el galardón cantante revelación en los Premios Líricos Teatro Campoamor 2015.

Abramo Rosalen, que también se formó en Les Arts durante el curso 2009-2010 del Centre de Perfeccionament, encarna a Timur. El joven bajo desarrolla una importante carrera en Italia, donde ya cuenta con trabajos en Milán, Florencia o Venecia.

Completan el elenco de Turandot otros dos destacados tenores que han pasado por el Centre Plácido Domingo, Valentino Buzza y Pablo García López, junto con el tenor valenciano Javier Agulló, el barítono jienense Damián del Castillo y César Méndez de la actual promoción de artistas que Plácido Domingo ha seleccionado para su Centre.

Además, para la función del día 26, dos emergentes intérpretes debutan en Les Arts en los papeles protagonistas, Teresa Romano (Turandot) y Amadi Lagha (Calaf).

En total, Les Arts ofrecerá seis representaciones de Turandot, los días 17, 20, 23, 26, 28 y 31 de octubre. Las localidades están agotadas, salvo el 5 % que se reserva para la venta el mismo día de cada función.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: