Turisme en col·laboració amb Conhostur llança 40 beques remunerades per treballar en els millors establiments hostelers de la Comunitat

Facebook

Les beques van dirigides a titulats amb certificats d’hostaleria i turisme, residents a la Comunitat Valenciana i en situació de desocupació

València . El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), Manuel Espinar, han presentat en roda de premsa la nova convocatòria de beques per a la realització de pràctiques en establiments d’hostaleria del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Una iniciativa que neix gràcies al conveni de col·laboració que Turisme i CONHOSTUR han subscrit durant aquest acte de presentació, i al que aniran destinats 110.000 euros per a un total de 40 beques.

 

Colomer-Espinar

 

 

Turisme en colaboración con Conhostur lanza 40 becas remuneradas para trabajar en los mejores establecimientos hosteleros de la Comunitat

L’objectiu és contribuir a millorar la formació i professionalitat del sector turístic valencià, a través de l’especialització tècnica. Així mateix, aquestes beques es configuren com un instrument de formació complementària que els pugui facilitar l’accés al món laboral.

El secretari autonòmic de *Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que aquesta convocatòria “redunda en la nostra estratègia d’apostar per la qualificació professional i per la formació”. En aquesta línia, ha assenyalat que “la millor inversió de futur, des del punt de vista del sector turístic, és invertir en capital humà”.

En aquest sentit, Colomer ha advocat per “apostar per la professionalització del sector, com ho recull la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat”. Per al titular de *Turisme “el futur del sector turístic dependrà fonamentalment del personal, i la formació serà l’avantatge competitiu i l’avantatge del futur”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha informat que “aquest programa de beques busca facilitar l’accés dels joves al mercat laboral de la mà de *CONHOSTUR, que representa la veu del sector *hostelero a la Comunitat”.

Per la seva banda, el president de *CONHOSTUR, Manuel *Espinar, ha destacat que es tracta de “una proposta única”, al mateix temps que ha volgut recalcar que “som els primers a Espanya que donem l’oportunitat, dins d’un marc legal, als alumnes de gaudir d’una beca remunerada en els millors restaurants de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha agraït a l’Agència Valenciana del *Turisme l’engegada d’aquesta iniciativa, que suposa una “ocasió única tant per als alumnes com per al sector”. Al seu judici, “com més professionalitzada estigui el personal, major qualitat podran donar els nostres establiments”.

Requisits i modalitats de beques

Aquesta nova convocatòria de pràctiques professionals va dirigida a titulats amb certificats de professionalitat de la família d’hostaleria i turisme de nivells 1, 2 i 3, que podran optar a qualsevol de les dues modalitats de la convocatòria: beques d’aprenentatge o d’especialització.

En concret, un total de 20 beques seran d’aprenentatge, amb una dotació de 860 euros mensuals cadascuna d’elles i dirigides a titulats amb certificats de professionalitat de la família d’hostaleria i turisme nivell 1.

Altres 20 seran beques d’especialització, dotades de 960 euros al mes cadascuna d’elles i dirigides a titulats amb certificats de professionalitat de la família d’hostaleria i turisme nivell 2 i 3.

En tots dos casos, entre els requisits es troba estar en situació de desocupació i ser resident a la Comunitat Valenciana i tindran una durada màxima de 3 mesos.

Es preveu que la convocatòria surti publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el proper mes de setembre, la sol·licitud del qual es podrà tramitar via telemàtica, segons model normalitzat que estarà accessible a la seu electrònica de la Generalitat. Les pràctiques es realitzaran durant l’últim trimestre de l’any 2018.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: