Bar Marvi al barri d’Albors

Facebook

Seguim endavant des d’Esmorzarots, continuem propagant la nostra cultura gastronòmica, exaltant les seues meravelles i donant a conéixer el tresor que tenim a cada esmorzarot popular valencià.

Hui ens situem al carrer Santos Justo y Pastor, nº14 de València al Bar Marvi. El 10 de setembre de 1990, José Manuel, d’orige Gallec i Letizia procedent d’Itàlia van obrir les portes d’aquest bar tan carismàtic, situat al barri d’Albors.

Era una zona obrera, així que el negoci estava enfocat als esmorzars populars i els menús casers. En 2013 i 2017, Letizia i José Manuel es van retirar però seguien visitant el bar i portant las «berzas» del seu hort per fer el caldo gallec de cada dijous.

Des de 2019 el seu fill Tino va agafar el relleu, peró el Bar Marvi és el de sempre, un negoci familiar de barri on continuen anant els clients de tota la vida. Tino compra el pa al Forn Resti al carrer Jerónimo de Monsoriu 32, hi ha voltes que fa fins a tres viatges per a repondre la quantitat fixa que tenen cada dia. L’oli que utilitzen és de la terreta,»Belluga» de Segorb.

Els entrepans amb més èxit i que es fan des de fa vora 30 anys tots els matins són el regirat de creïlles amb ou, pimentons i baicon, i fòra de l’esmorzarot popular, a la carta, destaquem els famosos calamars a la romana i la «brascada» de secret ibèric. També Tino s’ha adaptat als temps d’ara i prepara actualment dos entrepans estrela, el primer de porquet guisat amb maionesa de llima i cogombre adobat casolà i el segon de trinxat de col, blanquet, «tartara i piparras».

Servixen un cremaet tradicional i amb solera, utilitzant el café Bou, sempre natural. Tino sol comprar els seus productes al mercat de l’Algiros, també ho complementa als mercats Central i de Russafa, per últim vol destacar a Casa Toribo d’embutits a Xirivella, Queserademivida, especialistes en formatge i a Valin de productes gallecs.

Per a Tino el qué més satisfacció li dona és quan un client se’n va content i torna més voltes amb familiars i amics que no coneixien el bar. Al Bar Marvi tenen clients que fa 30 anys que acudeixen, ara amb els seus fills i nets i segons ens diu Tino veure la cara de felicitat dels menuts no té preu¡ ¡Per 30 anys més!

Alexis Pellicer i Gil.

???Forn Resti al carrer Jerónimo de Monsoriu 32
☕☕☕Café Bou Natural
???Oli «Beluga» de Segorb
⭐⭐⭐Entrepà estrela:

1.-Porquet guisat amb maionesa de llima i cogombre adobat casolà

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos#forns#hornosdepanaderia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: