BerlangaBar al cor de Benimaclet

Facebook

Bon dia, des d’esmorzarots hui hem vingut a gaudir al Berlangabar situat al carrer de Dolores Marqués, 25 a Benimaclet.

Els orígens de Benimaclet es remunten a l’època andalusina. A la Comunitat Valenciana, els prefixos Beni- (descendent de) fan referència a noms i municipis amb passat musulmà. Després, el municipi va caure en mans de Jaume I i es desenvolupà com a tal fins a 1882. Va ser en aquell any quan va passar a formar part de València, en qualitat de pedania. Quasi un segle després, en 1972, el territori pedani es va convertir en districte, segregant-se en els dos barris actuals, Benimaclet i Camí de Vera.

Vicent i Pilar van obrir el bar el 01-10-1979, antigament s’anomenava FS Berlanga, pels noms dels seus fills, Javi i Sara, que van agafar el relleu dels seus pares cap a l’any 2010 i on actualment s’anomena «Berlanga Bar». Després de 42 anys de sacrifici als seus lloms, destaquem entre les seues especialitats els calamarons amb alls tendres , llonganisses amb botifarra i faves, ous amb creïlles i xistorra i l’entrepà extra és el de llom amb mostassa.

Són fidels als proveïdors que tenen de fa molts anys: «Cárnicas Serrano», creïlles Alonso, olives Molero i dels productes frescos intenten proveir-se dels comerços del barri. També comparteixen una parcel·la xicoteta en els horts urbans de Benimaclet on cultiven varietats autòctones com les que se serveixen en el bar i això els seus clients ho aprecien molt i per a Sara i Javi que reconeguen el seu esforç i sacrifici diari és el més important.

El pa artesanal, que ens fa recordar l’aroma a poble el compren al forn «Dulces Isa» al mateix carrer, fan ús d’un oli verge extra 44, molt equilibrat per al paladar i per culminar els emorzarots al Berlanga Bar és precís fer-se un bon cremaet, on podem notar aquest aroma tan esplèndid de Cafés Valiente.

Vos recomanem anar qualsevol vesprada a fer-se la cerveseta i una tapa per un preu molt econòmic de 18h a 21h, per últim destaquem fer un tast els dijous de cua de bou i divendres d’un bon arròs de «bogavantes».

Des D’esmorzaorts felicitem pels 42 anys al Berlanga Bar¡ donem molta força i coratge per seguir endavant a Sara i Javi¡ Fins prompte¡

Alexis Pellicer i Gil.

???Forn «Dulces Isa» C/Dolores Marqués, 16

☕☕☕»Cafés Valiente»

???Oli d’Oliva Verge Extra 44

⭐⭐⭐Entrepans estrela:

1.- «Chipirones» amb alls tendres.
2.- LLonganisses amb botifarra i faves.

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️

#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos
esmorzarots,hemvingutagaudir,esmorzarspopulars,esmorzarotvalencià,cremaet,cacaudelcollaret,gastronomiavalenciana,laculturadelalmuerzo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: