Meravellós i autèntic esmorzarot a Ca Ladio en Llombai

Facebook

Bon dia família, hui des d’Esmorzarots, hem vingut a gaudir al restaurant Ca Ladio situat al carrer Verge dels desemparats a Llombai.

Llombai és una vila de la comarca de la Ribera Alta. Situada a la dreta del riu Magre, formant pràcticament un nucli de població amb Catadau i Alfarb. És una antiga alqueria islàmica (de la qual depenien Alfarb, Catadau i Aledua). Lloc de moriscos i cristians (el 1609 tenia 75 i 52 famílies respectivament); els moriscos depenien de la «hijuela» d’Alberic. El senyoriu va ser dels Centelles; el 1494 va ser adquirida pels ducs de Gandia. Va ser centre del marquesat de Llombai. Després de l’expulsió dels moriscos, 1611, van arribar els cristians vells de «Aledua» (que va quedar despoblat).

Al restaurant Ca Ladio Porten oberts des d’agost de 1999, ja fa 21 anys que van emprendre aquesta aventura, tenien un corral on el seu avi guardava les ovelles i van decidir que allí era el lloc perfecte per a muntar el negoci. El Restaurant porta el nom de l’avi, del pare d’Àngeles, que li deien Ladio.

Molta gent no confiava en què funcionara, ja que ningú de tots tenien experiència en l’hostaleria, la ubicació pareixia complicada, no estava ni el carrer esfaltat… Però hui en dia ha sigut tot un encert.

Quan van obrir treballaven en el local, Àngeles i el seu pare Julio atenent les taules, la seua germana Júlia i sa mare Àngeles en la cuina. Com en tots els llocs en moments puntuals tenien a gent per a reforç.

Comprem en les botiges de la zona, l’arròs els el porten del Palmar, també d’una empresa familiar «L’OR DE L’ALBUFERA», la fruita i la verdura sempre que poden directament del llaurador. El pa abans sí que el portaven del forn, però han anat tancant i es van quedar sense distribuïdors, ara el fan ells cada matí en el seu forn.

Això de l’entrepà estrela està renyit entre 2, un és el de la casa, que porta tomaqueta ratllada, carn de cavall i formatge fundit i l’altre amb més èxit és el «CANIBAL» porta, una salsa a base d’especies, creïlles fregides, carn de cavall, bacon, formatge cheddar i cruixent de ceba, tot un espectacle per al paladar.

L’oli d’oliva verge extra que utilitzen tant per a preparar els arrossos, com per a cuinar és el de «ACEITES ALBERT». Per descomptat que fan cremaets, i no pocs! Utilitzen un café italià 100% natural de la marca FANESSI, on el seu aroma hipnotitza als seus clients…

El que més satisfacció els dona després de tants anys, és que els seus clients continuen confiant amb ells, col·laborant amb tot el que organitzen i proposen. Això sempre és senyal que encara estan fent-ho bé i quan entra un client per la porta i sense demanar, ja saps el que vol… No és client, és família.

Des d’esmorzarots molts ànims per tota la família i a seguir endavant¡¡Tornarem¡¡Per molts més¡

Alexis Pellicer i Gil.

???El pa el fan ells al seu forn cada matí

☕☕☕»Café Italià 100% natural. «FANESSI»

???Oli d’Oliva Verge Extra «Aceites Albert»

⭐⭐⭐Entrepà estrela:

1.-«Canibal» amb una salsa d’especies, creïlles fregides, carn de cavall, bacon, formatge «cheddar» i ceba cruixent.

2.-«El de la casa» tomaqueta ratllada, carn de cavall i formatge fundit.

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: