ESMORZAROTS ¿QUI SOM?

Facebook

Esmorzarots, és un espai, on tractem d’informar a tothom sobre la cultura de l’esmorzarot popular valencià. Tractem de fer-ho de manera divertida, diferent, utilitzant un llenguatge proper i amb moltes més sorpreses, que anirem esbrinant… acompanyats per descomptat de molta música en valencià i de tot arreu del món.

És un espai on tractem d’explicar la cultura dels esmorzarots valencians i tot allò que l’envolta. Anirem esbrinant, a poc a poc, que història s’amaga darrere de cada Bar, Restaurant, Taverna, de cada llar, barra i cuina… Contarem tot allò que pugam, després de tants anys de sacrifici: les seues peculiaritats, secrets i anècdotes. Recalcarem de quin mercat, de quins comerços propers al negoci hostaler compren els productes, també apuntarem si els productes els cultiven ells mateixos o els compren directament a través del llaurador.

Intentarem donar suport a tot el món de l’hostaleria i durant les properes publicacions, ja veureu com ho fem introduint el concepte de «la cultura del sacrifici hostaler«

Destacarem tres elements essencials per a l’esmorzarot valencià: el pa, l’oli i el café (cremaet). Esperem que vos agrade i sobretot recordeu, recalcarem sempre el nostre lema, estem ací perquè: «HEM VINGUT A GAUDIR!!»

Anirem introduint nous conceptes a cada publicació i explicarem a poc a poc de què es tracta la cultura de l’esmorzarot popular valencià:

Quan vas a fer-te un bon esmorzarot, veus com tot el món és feliç, somriu, té bon humor i és que això, realment, és el que també forma part de la cultura de l’esmorzarot valencià, poder gaudir de les teues amistats, de la família, de l’amor.

Des d’Esmorzarots intentem propagar la nostra cultura gastronòmica, exaltant les seues meravelles i donant a conéixer el tresor que tenim a cada esmorzarot popular valencià.

Recalcarem la importància del pa i de quin forn ve, tractarem també de donar a conéixer l’esforç diari de tot el gremi de forners, gràcies a d’ells podem tastar aquestes meravelles per al nostre paladar, els pans artesans, casolans, cruixents i exquisits, que venen d’un procés d’elaboració molt costós.

Cada colp anirem detallant els orígens del café, de l’oli, del pa i dels esmorzarots populars valencians.

Parlarem d’una figura molt important per la nostra economia valenciana: els llauradors, on ací moltes famílies vivien només gràcies a l’esforç enorme d’ells, on cuidaven amb molta estima les seues terres per a donar els millors aliments als seus fills. Durant molts anys gràcies a d’ells, moltes generacions hem crescut, ens han alimentat i ens han fet ser millors persones, per desgràcia en l’actualitat aquesta figura està pràcticament acorralada pels màrgens comercials.

Dissabte, és el dia de l’esmorzarot popular valencià per excel·lència, un dels millors dies de la setmana, on els Valencians gaudeixen de l’hora de l’esmorzar amb bon humor, rialles i des de bon matí agafem forces mitjançant un bon entrepà i un cremaet acompanyat de vi, llimonà, o cervesa i un bon grapat de cacaus del collaret i olives.

Intentarem propagar la nostra cultura, la cultura de l’esmorzarot popular valencià. Detallarem, a poc a poc, nous conceptes, que formen part de l’hora de l’esmorzarot, ficant una pedreta més per mantindre la nostra identitat.

Ho farem en la nostra llengua, el valencià. Donant a conéixer a tothom el nostre folklore. Com cada dissabte ho farem des d’un lloc diferent, descobrint una nova llar i al mateix temps gaudint d’aquest dia tan esperat per als valencians.

Publicarem des d’Instagram a «Esmorzarots» i també al periòdic digital gastronòmic www.gastrondario.com a la secció d’Esmorzarots, esperem que vos agrade i recordeu sempre, estem ací perquè hem vingut a gaudir.

Alexis Pellicer i Gil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: