Esmorzarots fets a medida al Bar Mercat de Riba-Roja de Túria

Facebook

La localitat seu sobre un suau pujol a la dreta del riu Túria. Té una població de 20.700 habitants aproximadament. La cuina local presenta una gran varietat d’arrossos i els dolços que s’elaboren en fleques i pastisseries.

L’aigua del riu Túria ha sigut fonamental per al desenvolupament de Riba-roja, lligada a ell des dels seus orígens, al llarg de la història es va desenvolupar amb enginy i creativitat diverses estructures per a obtindre-la i proveir a la població: aqüeductes, ponts, pous, molins.

El Parc Natural i el Parc Fluvial del Túria representen un gran espai verd on els ciutadans poden trobar-se amb la naturalesa, gaudir d’activitats a l’aire lliure, esportives i d’oci, on el riu es converteix en un element dinamitzador i vertebrador del territori.

Bon dia Família, des d’Esmorzarots hui hem vingut a gaudir al Bar Mercat, situat al mateix carrer del mercat, 18. Porta obert des de l´any 1967, gràcies a la primera generació, Jose Casades i Pilar Correa, més coneguts al poble com Pepín i Pilarín. A l´any 1999 deixaren pas al seu fill Jose Casades (Willi) i Inma Tortajada, «La Marquesa», de malnom.

Fins ara són ja 54 anys de Bar i aquí segueixen!. El Bar es troba dins del Mercat Municipal, on hi han diverses tendes d’alimentació: Carnes AmeliaPescavenida, Xarcuteria MayteVerduras Inma, Xarcuteria Maria, Drogueria Mercé i EcoTúria (tenda alimentació ecològica i complementació esportiva).

Els seus productes naixen d´aquestes tendes, intentant fomentar l´economia de proximitat i tradicional. El bar tracta d’una barra en forma de U amb capacitat de 30 banquetes, més 8 taules interiors i dos taules a la terrassa, al cap de setmana permeten ficar fins a 16 taules, on sempre estan ple de gom a gom.

El pa dels seus entrepans, molt especial, artesà i casolà de tota la vida, l’agafen del forn just d’enfront, de Julio casades i del forn de Viki, Forn Navarro, els dos forns són tradicionals i els seus clients ho noten molt quan li peguen mos a l’entrepà.

Utilitzen un oli verge extra-ecològic, L´Eco Travadell d’una qualitat exquisita per al paladar. En referència als entrepans, fan el que els diga el client, ja que tenen tota classe d´aliments al moment, per estar dins del Mercat Municipal del poble, cosa que quan el client es  senta a la barra o taula, veu al moment com demanen la carn i com la fan a la planxa! Mmmm¡¡ Un meravellós regal per anar fent ganeta¡¡

També fan dinars al gust del client tots els dies, però els Divendres de tot l´any es fan cassoles d´arròs el forn per a dinar en el local i per emportar, és el seu plat estrela amb diferència.

El Café i les infusions són de OQUENDO, la marquesa és una especialista en fer gaudir a la gent amb els seus cremaets! També vos aconselle fer un tast a l’especialitat amb llet merengada i café granissat que tenen tot l´any, s’anomenen «Manolos».

Per tota la família, la major satisfacció de dur el bar, durant tants anys, és que no els suposa cap sacrifici. Per a ells és un regal poder servir i cuidar a la gent cada dia¡ Molts anys família¡¡

Alexis Pellicer i Gil.

???Forn Julio Casades i Forn Navarro a Riba-roja.

☕☕☕»Café OQUENDO

???Oli L’Eco Travadell

⭐⭐⭐Entrepans estrela:

-Especialitat en truites: creïlla, espinacs, ceba, carxofa, truita de
llonganissa i botifarra, i truita d´alls tendres.

-COLESTEROL: botifarra, llonganissa, carn-salà i xoriço amb allioli.

-«REVUELTO»: francesa, formatge, sobrassada i botifarra desfeta)

-Carxofa amb llonganisses té molt d’èxit també.

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: