Pinxos de la «iaia» i coca de llanda al Mercat De Jerusalem

Facebook
Bon dia, família¡¿com anat la setmana? Per fi hem arribat al dissabte i des d’esmorzarots continuem propagant la nostra cultura, la cultura de l’esmorzarot popular valencià. Seguim detallant, a poc a poc nous conceptes, que formen part de l’hora de l’esmorzarot, ficant una pedreta més per mantindre la nostra identitat, la nostra llengua i donant a conéixer a tothom el nostre folklore.
 
 
Com cada dissabte ho fem des d’un lloc diferent, descobrint una nova llar i al mateix temps gaudint d’aquest dia tan esperat per als valencians. Hui ens apropem al Mercat de Jerusalem, al cor del barri de la Roqueta, al districte d’Extramurs, en ple centre de València. Estem situats al sur oest de València, ens trobem en una zona que està envoltada de bonics edificis residencials, i amb boniques façanes, i a més comptar amb un gran moviment comercial.
 
 
Només entrar al «café Mercado Jerusalén» respirem un ambient d’esmorzarot popular, on cada dissabte colectius de moters, jubilats i amants de la nostra cultura gastronomia es barallen per tindre una taula des de bon matí.
 
 
Rafa porta 8 anys fent-nos gaudir dels esmorzarots ¡això de l’hostaleria li ve de casa, on des de ben menut ha respirat aquesta cultura gastronòmica en un bar de la Malvarrosa, que regentaven els seus pares.
 
 
Un dels entrepans amb més demanda i èxit és del «pinxos de la iaia», on utilitzen un pa molt especial del forn de la Crida. Rafa no fa cremaet, peró ofereix en cada cafanet de la marca Durban un tros de coca de llanda amb ametla Mmm¡¡ si si, d’eixes coques que feien les nostres «ueles»…Impresionant¡
 
 
El «condumio» o la «mescla» de cada entrepà ve de les parades del mateix mercat, Convent de Jerusalem situat al carrer matemàtic Marzal, 6 de València. Per a Rafa el que més goig li fa és veure que un client torne al seu bar una volta i una altra, això li produeix molta satisfacció després de tant d’esforç diari.
 
 
Molts ànims per Rafa i tot el seu equip¡¡ Per molts anys més¡ Tornarem¡¡
 
 

???Forn la Crida de València.

☕☕☕Café Durbán acompanyat d’una coca de llanda.

???Oli d’Oliva Verge «Albert».
 
 
⭐⭐⭐Entrepà estrela: 1.-«Pinxo de la «iaia»
 

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: