CASTELLÓ POTENCIA LA FIRA D’ARTESANIA I DUPLICA EL NOMBRE D’EXPOSITORS EN LA SEUA SEGONA EDICIÓ

Facebook

 

La Pèrgola es convertirà en el millor escapar-te de productes i oficis artesans de l’11 al 14 d’octubre

 

La Pèrgola tornarà a convertir-se en l’aparador de la millor artesania provincial. La segona edició de la Fira d’Artesania, organitzada per la Regidoria de Comerç i l’Associació Provincial d’Artesans (APAC), torna a Castelló amb la principal novetat de duplicar el nombre d’expositors i el canvi de dates, ja que enguany s’avança al mes d’octubre. De l’11 al 14 d’octubre, coincidint amb la festivitat del Pilar, artesania, alimentació i oficis tradicionals seran els protagonistes en aquest esdeveniment que pretén “difondre l’artesania local i posar en valor una manera de treballar única, autèntica, personalitzada i amb molt saber fer”, en paraules de la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

Els qui s’acosten fins a la Pèrgola podran trobar entre 25 i 30 llocs amb productes artesans com a espardenyes, indumentària costumista, restauració de mobles, terrisseria, bijuteria, orfebreria, enquadernació i un llarg etcètera al costat dels oficis artesans. L’alimentació artesana, amb llocs de torrons, xocolata, mel, fleca, pastisseria, melmelades, formatges o xarcuteria, també cobrarà protagonisme en aquesta segona edició. La Fira d’Artesania compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana.

La programació també inclou diàriament tallers amb exhibició d’oficis artesans, com el de torner de ceràmica, d’enquadernació de llibres, de restauració de mobles, com fer una vidriera, elaborar una espardenya o com preparar un dolç típic com l’arrop i tallaetes’. A més, també estan previstes exposicions d’indumentària costumista, de maquinària antiga per a l’elaboració de xocolata, d’utensilis d’apicultor, etcètera, i xarrades per a descobrir el món de la xocolata, a càrrec de xocolates Menges de Sueca, o el de la mel.

El president d’APAC, Pedro Domínguez, destaca que entre els objectius es troben “el de consolidar una fira d’artesania organitzada pels propis artesans i afavorir la convocatòria d’un esdeveniment en el qual es present al públic el concepte que nosaltres tenim de l’artesania”.

A través d’APAC, es pretén donar a conèixer oficis, no solament tradicionals, sinó també els vinculats a l’alimentació com la confiteria, l’apicultura o la pastisseria. Domínguez ha reivindicat “l’artesania com un producte autèntic, fet a mà, amb el valor afegit que aporta l’artesania local i que al mateix temps es converteix en un element cultural”.

La regidora Patricia Puerta s’ha sumat a aquesta reivindicació. “L’artesania no solament és un producte de consum sinó que és una manifestació cultural de les nostres terres. És un exemple de cultura pròpia que hem de cuidar i potenciar”.

El president de l’APAC anima a acudir a la Pèrgola per a descobrir “un producte quasi únic, manual, autèntic però que també s’ha convertit, a través del disseny, en alguna cosa innovador. Aquesta Fira d’Artesania suposa tota una oportunitat de promoció i de reivindicació del nostre, de la nostra tradició i de la nostra artesania”. La Fira d’Artesania romandrà oberta d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: