El Consell aprova l’avantprojecte de llei de Protecció d’Espais Naturals que millorarà la seua gestió i garantirà la seua conservació a llarg termini

Facebook

El Consell ha donat conformitat a l’avantprojecte de Llei, de la Generalitat, de Protecció d’Espais Naturals. La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que aquesta normativa, l’actualització de la qual era “una necessitat imperiosa” després de 20 anys, pretén millorar la gestió dels espais naturals i “garantir la seua preservació a llarg termini”.

“Al llarg dels successius governs anteriors, els espais naturals protegits no van comptar amb un model de gestió definit”, ha indicat la vicepresidenta, qui ha incidit que “la declaració com a espai natural protegit estava feta sense cap procés de participació social, responent a interessos polítics conjunturals i no sempre coincidents amb les necessitats de millora d’aquests espais”.

Elena Cebrián y Mónica Oltra.

Oltra ha remarcat que el nou model de conservació i gestió d’aquests espais “proposa una dinàmica més activa, compromesa i coherent amb el teixit social i territorial valencià”.

Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que ha intervingut, al costat de la vicepresidenta, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià per a explicar el contingut d’aquest avantprojecte de llei de Protecció d’Espais Naturals, que pretén “unificar tota la normativa vigent i adaptara a la legislació estatal”.

Cebrián ha assegurat que es vol aconseguir una llei “àgil, aplicable, eficaç i adaptable a la realitat ambiental i social de la Comunitat Valenciana”.

Reestructuració de Fira València i Institució Firal Alacantina

Entre altres assumptes, el Consell ha aprovat també dos decrets llei mitjançant els quals, d’una banda, s’habiliten els procediments per a la subrogació de la titularitat del deute financer de Fira València i de la Institució Firal Alacantina (IFA), així com per a iniciar el seu procés de reestructuració i, per una altra, es modifica la Llei 3/2011, de Comerç de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’incloure la declaració de les fires comercials oficials com a servei d’interès econòmic per a millorar la rendibilitat de les dues institucions firals.

Oltra ha insistit que aquests dos decrets llei són “conseqüència de la ruïna en diferit que hem arrossegat de les fires, especialment de Fira València, i de l’empastre que ens va deixar el govern anterior”.

La vicepresidenta ha assegurat que el Consell actual pretén “arreglar tota la ruïna anterior, partir de zero d’alguna manera, si és que es pot partir de zero amb el forat que ens han deixat” i evitar “empastres futurs”, de manera que “les fires estiguen en aqueix àmbit d’interès general i tinguen vigilància pública, però gestió privada”.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que ha intervingut en la roda de premsa, ha explicat que la subrogació de la Generalitat suposarà l’assumpció de deute financer procedent de Fira València per valor de 480,81 milions d’euros i d’IFA per un import de 45,59 milions.

Soler ha insistit que l’objectiu d’aquesta mesura és “poder transformar el seu model de gestió” per a, d’aquesta manera, aconseguir “llevar plom a les ales d’aquestes fires perquè puguen després volar”.

Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, que ha detallat el contingut del decrete llei que modifica la Llei 3/2011, de Comerç de la Comunitat Valenciana perquè les fires comercials siguen considerades com a servei d’interès general autonòmic, ha posat l’accent que “pretenem posar en valor els dos instruments firals que tenim, tant Fira València com IFA, i fer-los molt útils en pro de dinamitzar la nostra economia”.

Fomentar l’ocupació de persones amb diversitat funcional

En un altre ordre de coses, el Consell ha autoritzat cinc subvencions, per un import total de tres milions d’euros, dirigides a entitats dedicades a fomentar l’ocupació de persones amb diversitat funcional en centres especials d’ocupació i enclavaments laborals.

Segons ha explicat la vicepresidenta, aquestes subvencions, que han de ser autoritzades pel Consell en superar el milió d’euros, formen part del programa del Servef d’ajuda a persones treballadores dels centres especials d’ocupació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: