EL NOU PAVELLO DEL VALÈNCIA BASKET

Facebook

El futur pavelló Arena València Basket, que se situarà al costat de la Font de Sant Lluis comença a veure la llum. La bona sintonia en les negociacions entre l’Ajuntament de València i el València Basket fa preveure que la construcció d’aquesta nova instal·lació esportiva, que sufragarà íntegrament l’empresari i màxim accionista del club, Juan Roig, es convertirà en una realitat més ràpid del que s’esperava.

Amb una capacitat per a 15.100 espectadors, aquest nou pavelló aposta per convertir-se en tot un referent. I és que el projecte contempla la necessitat de comptar amb diferents escenaris. D’aquesta manera, encara que el pavelló de bàsquet serà el seu ús principal, aquesta nova instal·lació també serà l’epicentre de grans concerts europeus i mundials. En aquest sentit, l’Alcalde de València, Joan Ribó, sempre ha deixat clar que ‘des de l’Ajuntament valorem moltíssim aquesta obra, ja que no solament és important per a l’esport, sinó també per a la cultura i la música. Ara, València està fora de molts circuits musicals internacionals, així com de les grans competicions internacionals per la falta d’unes instal·lacions adequades, i amb aquest pavelló podríem estar dins’.

Concretament, el pavelló Arena València Basket se situarà en la parcel·la que es troba al costat de l´actual alqueria Basket sempre que s’arribe a un acord satisfactori per a ambdues parts. Juan Roig sempre ha advocat per comprar a l’Ajuntament la parcel·la, que té al voltant de 21.500 metres quadrats de superfície, per un preu que rondava els 20-25 milions d’euros. No obstant això, des del Consistori prefereixen no vendre el sòl, i que se cedisca en concessió administrativa durant 50 anys. Finalment, aquesta última opció és la fórmula que s’aplicarà, encara que abans hauran de comunicar al club a quant ascendeix el cànon anual que hauran de pagar per construir l’Arena València Basket en aquest solar públic. Una informació que el Consistori s’ha compromés a comunicar abans del 15 del maig.

Ribó es va mostrar, divendres passat, molt optimista sobre aquest tema. ‘És complicat perquè s’han de tocar moltes tecles i arreglar moltes coses, però em dóna la sensació que estem avançant. Crec que en poc de temps podrem dir-ho oficialment, però no depén només de nosaltres. Tinc la sensació que als grans problemes se’ls ha trobat el camí fàcil. Falten els detalls’.

Juan Roig té l’esperança de començar com més prompte millor amb les obres per a tenir la possibilitat de celebrar en el nou pavelló la Final Four de l’Eurolliga de 2022. Un projecte ambiciós, que espera albergar esdeveniments de gran envergadura. Així, la previsió de pàrquing serà per a unes 1.800 – 2.200 places. No obstant això, encara falta una mica perquè es coneguen més detalls sobre el nou Arena València Basket.

QUÈ SERÀ DE LA FONTETA?

L’actual pavelló municipal, que tornarà a ser gestionat per l’Ajuntament, quedarà alliberat per a l’esport de base. D’aquesta manera, ja han rebut nombroses sol·licituds de clubs esportius que volen fer usos d’aquestes instal·lacions. I és que a pesar que aquest pavelló compta amb sales per a altres esports, el bàsquet sempre ha tingut prioritat absoluta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: