Esmorzarots a la «taberneta» Benimàmet

Facebook

Bon dia família, hui ens acostem a Benimàmet, pedania situada dins del districte dels Poblats de l´Oest i en ella viuen al voltant de 14.000 persones. Però no sempre va ser tal com la coneixem, formava part també de la denominada Horta de València. Hui en dia Benimàmet és un dels districtes més econòmics on viure a València. Una pedania amb excel·lents comunicacions, repleta de serveis i una gran vida social. Està situada a tan sols 5 quilòmetres del centre de València.

Segons les excavacions dutes a terme en la zona, amb tota probabilitat Benimàmet va tindre el seu origen en un xicotet poblat romà. Encara que hi ha constàncies més fidedignes de la seua naturalesa com a alqueria andalusina. No es té documentació precisa de Benimàmet fins al Llibre del Repartiment després de la conquesta de València per Jaume I d´Aragó. Benimàmet rebia el nom de Benimahaber. En ell consta que el 21 d’agost de 1238 s’entreguen a Sanchis de Stada dels béns pertanyents fins llavors a Hibraim Alfachar.

Lorena fa un any es va fer càrrec de la Taberenta de Benimamet, on li van donar un aire totalment nou, encisador i amb un toc personal molt encertat, fomentant la cultura de l’esmorzarot valencià, sens dubte és un lloc on vos recomanem per favor anar a fer un tast.

Lorena és una dona lluitadora, valenta, amb vora 13 anys d’experiència al món de l’hostaleria, des que va agafar les rendes de la taverna, li ha donat un toc molt especial, on cada dissabte vegem que té ple el local tant dins com fora.

Vos aconsellem si aneu, escolliu per esmorçar el fabulós entrepà d’orella de porquet amb formatge de cabra i si potser escolliu la terrassa, és un verdader plaer pegar-li mos a l’entrepà i al mateix temps sentir i veure l’horta just dins de tu.

Destaquem d’entre tota la seua varietat de tapes el, morro, les orelles, l’esgarraet, els calamars i el «ajo arriero», on la gran part dels seus productes venen del comerços locals de Benimàmet. És un dels llocs de més èxit a Benimàmet a l’hora de fer-se un cafenet utilitzen un cáfe Brasilia de la marca Nestlé, on no és 100% torrefacte i té un equilibri de 80/20, per això es nota el seu sabor molt més agradable per al paladar atraguen a tots els «cafeteros». Així que per culminar un bon esmorzarot és imprescindible demanar-se un bon cremaet, on es fixen en tots els detalls, afegint la canella i la llima Mmmm¡ Que bó¡¡¡

Des d’esmorzarots donem molta força i coratge a Lorena per seguir lluitant¡¡ Per molts més¡¡ I recordeu sempre estem ací perquè hem vingut a gaudir¡

Alexis Pellicer i Gil.

 

???Forn Azahar a Benimàtet.
☕☕☕Café Brasilia(Nestlé) amb una barreja del 80/20% respecte al torrefacte.
???Oli d’Oliva Verge Extra.
⭐⭐⭐Entrepà estrela: 1.-Orella de porquet amb formatge de cabra

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: