Esmorzarots al Bar Júcar, en ple cor del Cabanyal

Facebook

Bon dia família, hui des d’Esmorzarots hem vingut a gaudir al «Bar Júcar«, situat just enfront del mercat del Cabanyal al carrer Justo Vilar, 8 de València.

Fa més de dos mil anys, quan es fundà la colònia Romana de Valentia, la línia de costa propera és on hui en dia s’ubica el Mercat del Cabanyal i a uns quilòmetres de la costa i connectat a la mar pel riu Túria per on avançaven els vaixells fins a arribar a una instal·lació portuària ubicada on hui estaria el Pont de Fusta.

La urbanització del Cabanyal arribaria en el segle XIX de la mà del “Poble Nou de la Mar” que es va crear en 1821 com un municipi independent. Coincideix amb la revolució industrial i amb grans avanços tecnològics que acaben concentrant població i recursos. Raó per la qual el barri del Cabanyal acaba integrant-se a la ciutat de València. Així, en 1897 el municipi de Poble Nou de la Mar acaba incorporant-se com una part més del municipi de València. EL barri del Cabanyal va ser modernitzat i remodelat a través de diversos plans urbanístics tant en l’època de la dictadura com de la república o de la democràcia. Així, el PGOU de 1988 reconeix que El Cabanyal és un conjunt històric protegit i li dona el valor que sempre ha merescut un lloc tan emblemàtic com aquest i amb una història tan arrelada en l’edat mitjana valenciana.

El «río Júcar«, en valencià, Xúquer, és un riu conegut com a Sucro pels romans, té una longitud de 498 km, travessa les províncies de Conca, Albacete i València, i desemboca en la mar Mediterrània.

Ara si des d’Esmorzarots, situats en ple cor del Cabanyal entrem al bar Júcar, i de primeres observem una decoració molt peculiar, ple de cuadres, retrats, vestimentes valencianes, falleres i on cada detall, cada racó, cada moble ens parla de tota la història del bar, fundat al 1960, i al mateix temps ens transmet un sentiment molt acollidor. David i Geovani van agafar el relleu al 2015, ara ja fa 6 anys que cada dia lluiten amb molt d’entusiasme i dedicació per oferir el millor de si i fer feliços als seues clients.

El bar Júcar és un bar de tota la vida i on s’ha mantes el millor dels 60 anys que porta obert, no ha passat el temps a l’hora d’esmorzar, i cada dia serveixen uns entrepans d’una mesura brutal i d’una qualitat extrema, ho fan utilitza’n un pa de poble «Estellés» Ayyyy que rebò està i quins bons records em porta aquest forn…no ho puc descriure…. per favor veniu a fer-vos un bon Esmorzarot¡¡¡ Tots els seues productes venen del Mercat del Cabanyal, i és que una de les portes dona al mateix mercat…I amb aquest material de primera, ja és podeu imaginar els esmorzarots, la grandíssima varietat de tapes, dinars… Una autèntica «animalà» valenciana¡¡¡

El seu entrepà estrela porta: All i Oli, alls tendres, creïlles i entrecot...Mmmh¡ ¿T’atreveixes a fer un tast d’una barra d’Estellés amb aquesta animalàsi si una barra, tal qual, sense miraments, això és massa pa la carabassa¡¡¡ Totes les seues meravelles culinàries les fan acompanyades d’un oli, fi per al paladar i d’una qualitat molt elaborada, utilitzen l’oli d’oliva Verge extra de «Iberitos Aceites«, on destaquem el seu espectacular equip de I + D, on tenen com objectiu principal el de satisfer les necessitats de clients i consumidors a través de les àrees d’investigació, desenvolupament i innovació. No vaig a parlar-vos del seu cremaet fet amb el autèntic café de Oquendo, millor vingueu, feu un tast i pensareu en el meravellós que pot ser la vida¡

Després de tots aquest anys, dedicats a l’hostaleria, el més important per David i Geovani diuen que és: «saber amb seguretat que el client que isca per la porta torne, això significa que estan fent molt bé les coses».

Alexis Pellicer i Gil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: