Festival de Concursos Gastronòmics a la CV

Facebook

Jornades gastronòmiques dels Concursos Gastronòmics de la Comunitat Valenciana

Tots units per la gastronomia

 

Amb el lema “Tots units per la gastronomia” es donaran a conèixer durant tot el mes d’octubre del 2021, les jornades gastronòmiques on es concentren, en cadascun dels restaurants participants, d’una banda, una hostaleria compromesa amb les receptes que ens recordaran els sabors tradicionals i amb arrelament, i per una altra, els concursos gastronòmics de tota la Comunitat Valenciana més representatius i que identifiquen el territori.

Una iniciativa pionera impulsada per l’associació cultural i gastronòmica “Gastrovall” amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de València i València Turisme. Projecte que sorgeix després del mal sofert en el sector de l’hostaleria i turisme, a conseqüència de la crisi sanitària covid19.

Posar en valor la gastronomia com a peça imprescindible de l’engranatge d’un turisme de qualitat i segur en la Comunitat Valenciana, és un dels objectius pels quals l’associació està dedicant gran part del seu esforç”, segons assenyala el seu president, Sergi Pellicer.

Són molts els concursos professionals gastronòmics que en el 2020 van deixar de celebrar-se, fins i tot en el present any, i són d’altres que han deixat la seua petjada en el temps i que hauríem de rescatar.

 

En www.cuinamediterrania.com donem visibilitat a 18 +1 concursos gastronòmics que són senya d’identitat del territori, com per exemple la “Fideuà” amb un clar vincle històric a la ciutat de Gandia, o aquells que han deixat de celebrar-se com per exemple l’ “All i Pebre” del Palmar o la “Cassola d’Arròs al Forn” de Xàtiva.

Uns 40 Restaurants de tota la Comunitat Valenciana participen en aquestes jornades gastronòmiques amb la finalitat de donar visibilitat a una gastronomia tradicional. Són restaurants que any rere any participen en la majoria dels concursos organitzats per institucions, ajuntaments, associacions… Entre ells, l’actual guanyador de la “Fideuà” de Gandia, Casa Granero de Serra o del tercer premi de la Paella de Sueca, Tabick Lounge de Llombai.

Com funcionen les Jornades dels Concursos Gastronòmics?

Molt senzill. En la web de www.cuinamediterrania.com podran accedir a tota la informació, des de totes les receptes dels concursos gastronòmics, els guanyadors de l’any previ a la COVID19, anècdotes, curiositats i tots els restaurants participants amb les dades de contacte. 

Molts dels plats no són cuinats habitualment pels restaurants per la seua àrdua elaboració, per la qual cosa les jornades funcionen baix reserva i per encàrrec. En la següent edició tractarem d’unir tots els concursos gastronòmics en un espai públic, amb suficient capacitat per a atorgar seguretat, i que alhora, es puga gaudir com bé solem fer els valencians.

En cuinamediterrania.com mirem per tots, ja que són moltes les peticions que arriben después de les publicaciones per les xarxes socials, per a aprendre a cuinar les receptes tradicionals dels concursos gastronòmics. És per això, que des de l’Escola “Territori Paella” podran informar-se dels cursos de cuina que s’impartirán per un mestre arrosser.

Desitgem una alta participació per a gaudir de la gastronomia tradicional durant el mes d’octubre. 

Aprofiten les jornades per a menjar un arrocito de Castelló o un arròs a banda d’Alacant o una Paella valenciana tradicional de la Valldigna o una “Borreta” de Bocairent o la Paella que a Cullera va dissenyar el cuiner més internacional de tots els temps, Salvador Gascón de Casa Salvador.

A continuació detallem els concursos gastronòmics que s’han inclòs en en les primeres jornades gastronòmiques que es duran a terme en els restaurants visibles en la web :

Concurs Paella de Cullera

Concurs Internacional Fideuà de Gandia

Concurs Internacional Paella Valenciana de la Valldigna

Concurs Arròs de Vigília Tavernes de la Valldigna

Concurs Paella Fetge de Bou de Meliana

Concurs Arròs a Banda Ciutat d’Alacant

Concurs Putxero Valencià de l’Alcúdia

Concurs Rossejat Torrentí

Concurs Arròs al Forn de Xàtiva

Concurs Gaspatxo Vila de Tous

Concurs d’Arròs amb “Fesols i Naps” Vila de Catadau

Concurs d’Arròs amb Bledes de Llíria

Concurs Francisco José García “d’Espardenyà” valenciana d’Alzira

Concurs de Caça i Bolets de Bocairent

Concurs d’Arròs caldós de Llutxent

Concurs Olla de Carabassa Vicente Granero Vila de Serra

Concurs “d’All i Pebre” del Palmar

Concurs Arrocito de Castelló

+

Concurs Nacional de Coques d’Oliva

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: