Hem vingut a gaudir de les Falles i la fi de la Pandèmia¡

Facebook

Bon dia des d’Esmorzarots, hem gaudit d’unes falles molt esperades pels valencians, unes falles on hem tornat a gaudir de la nostra festa, de la nostra cultura i del nostre folklore.

La paraula falla deriva del llatí facula que significa «torxa». Una falla, era una torxa utilitzada per a il·luminar. En el segle XVI, la paraula falla va passar a denominar al foc que es feia en el sòl com a centre d’una reunió o d’una festa.

Posteriorment aquestes fogates van passar a fer-se amb mobles i andròmines velles que es cremaven en dies assenyalats. Era una fogata purificadora on el gremi dels fusters la feien servir com una neteja dels «trastos» vells i els «parots», estructures que feien servir per a penjar els cresols per donar llum.

En 2016 vam entrar a formar en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco i les falles també es coneixen per ser les festes de Sant Josep, patró dels fusters, que era un dels gremis més importants de la ciutat, on la indústria del moble tenia molta rellevància en tota la regió.

Aquestes falles tan especials per nosaltres, els valencians, les hem gaudit gràcies als artistes fallers, pels seus monuments, a la nostra gastronomia, amb els típics bunyols i xurros, als nostres músics i a totes les falleres i els fallers veient com feien l’Ofrena a la Mare de Déu.

Tot un goig per a @esmorzarots haver gaudit de la nostra festa, on enguany simbolitza el final de la pandèmia, simbolitza el principi de la llum de les nostres vides, simbolitza el començament d’una nova etapa, on tots podrem tornar a gaudir de la nostra cultura.

Visca València¡

Alexis Pellicer i Gil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: