Un Esmorzarot romàntic i tradicional al Boatella Tapas, en ple centre de València

Facebook

Bon dia Família, hui des d’Esmorzarots hem vingut a gaudir a la plaça del Mercat, 34 de València al «Boatella Tapas«, al costat de la Llotja de València i just enfront del Mercat Central.

La Llotja va ser construïda en l’anomenat segle d’or valencià, segons el projecte del mestre Pere Compte, quan la puixança econòmica i cultural del Regne de València capitanejava el lideratge de la Corona d’Aragó per tot el Mare Nostrum. La Llotja de la Seda o dels Mercaders, és un dels millors exemples de l’art gòtic civil en tot el Mediterrani i una joia arquitectònica, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1996. La Llotja era l’edifici de la ciutat de València destinat a la realització de transaccions mercantils, relacionades amb el pròsper comerç que va caracteritzar a la ciutat en el segle XV. El comerç es va constituir com la base de l’economia valenciana en aquest període i València va ser un focus d’intercanvi fonamental en el context mediterrani, sent port de Castella i mantenint relacions comercials amb ciutats franceses, italianes i del nord d’Àfrica.

Just enfront del «Boatella Tapas» està el Mercat Central de València, és una construcció d’estil modernista valencià, que es va començar a construir l’any 1914, combina el metall, les cúpules, el vidre, les columnes, al record gòtic del modernisme, com si es tractara d’una catedral del comerç. Compta amb 1200 llocs en els quals es venen tota classe d’aliments com a peix, mariscos, fruites, espècies, carns i embotits entre altres, tant per a consum domèstic com per a proveir a importants restaurants de València, amb el que es corona com el mercat de productes frescos més gran d’Europa.

EL Bar Boatella Tapas, porta obert des del 14 Març de 1990, el seu fundador, Juan Martínez porta ja vora 30 anys d’ofici als seus lloms i encara segueix en actiu. Juan és d’un poble de Cuenca, Puebla del Salvador, va vindre a València quan tenia 8 anys a estudiar al seminari de Godella, però 12 anys després seu va deixar i es va ficar a treballar a un bar, ben jovenet. Als poc de temps va muntar un dels Bars mítics a València, El Puebla, just al mercat d’Abastos, on la gent encara recorda els seus entrepans i les tapes enormes…

Després l’any 1990 va crear el Bar Boatella Tapas fins a l’actualitat, on al costat del seu fill David, que va estudiar periodisme, però porta vora 20 anys al Bar i un equip de gent formidable i molt professional ens fan gaudir cada dia de les meravelles gastronòmiques valencianes.

Al Boatella Tapas, ens trobem un ambient divers i multicultural, si si si¡ gent forastera de tots els països del món, barrejat amb un públic autòcton, valencianot de tota la vida… tots gaudeixen de l’hora de l’esmorzarot valencià, compenetrant-se en tot moment pega‘n-li un mos i un altre a un pa que ve dels forns tradicionals de San Nicolás i Gómez, on destaquem el seu entrepà estrela, amb diferència, l’entrepà de calamars. Utilitzen per cuinar un oli fi, temperat, equilibrat amb una qualitat exquisita de la Serra d’Utiel, un oli d’oliva Verge.

Destaquem com no després de tants anys d’èxit per tot arreu, les seues diverses varietats de tapes, amb productes que venen a escassos metres del bar, del Mercat Central de València, exaltant les parades de peix d’Aznar Rivera i Javier Moreno, aquest últim amb un polp i una sèpia inimitable. La carn, tendra, roja i gustosa de Vicente Bau, culminant amb la seua àmplia varietat, d’una qualitat extrema d’Embotits Cosin.

Tot aquesta barbaritat gastronòmica i valenciana la rematem en un bon cafenot de la marca Mokay, un café d’especialitat i amb una cremaet de la pata del maxo. Per favor vingau a gaudir del Boatella Tapas¡¡¡

Per finalitzar durant tots aquests anys de sacrifici el que més gust li dona a Juan Martínez i el seu fill David és rebre els agraïments dels seus clients, dia a dia, durant tota la vida¡

¡Visca València i Visca el Boatella Tapas¡

 

Alexis Pellicer i Gil.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: