La Comunitat Valenciana, amb 132 platges guardonades, encapçala la llista de banderes blaves

Facebook

 

La Comunitat Valenciana, amb un total de 132 platges, és la comunitat autònoma espanyola amb el nombre més gran de platges guardonades amb bandera blava per a 2018.

Així mateix, en la suma de platges i ports esportius la Comunitat obté el primer lloc de tota Espanya en 2018, amb 146 banderes en total, seguida de Galícia, Catalunya i Andalusia. Esta xifra suposa que més de la quinta part de banderes blaves atorgades al nostre país ondejarà este estiu en el nostre litoral.

Cal ressaltar que el 90% de les platges i el 93% dels ports esportius de les tres províncies valencianes que s’han presentat com a candidats a obtindre bandera blava han rebut este guardó.

Per províncies, la d’Alacant amb 81 banderes blaves (68 en platges i 13 en ports esportius) es convertix a la província espanyola més guardonada, Castelló ha obtingut un total de 34 banderes blaves (33 en platges i una en ports esportius) i València ha sigut guardonada amb 31 banderes blaves en platges.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha celebrat la revalidació de la posició d’excel·lència de la Comunitat Valenciana en este palmarés i ha valorat l’esforç d’ajuntaments, ports esportius i la pròpia Generalitat per a cuidar, gestionar i potenciar l’atractiu del nostre litoral i la qualitat de les seues instal·lacions i entorn.

Les dades mencionades han sigut publicats este matí per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), encarregada d’atorgar estes distincions a Espanya. La platges i ports esportius del litoral espanyol han obtingut enguany un total de 696 Banderes Blaves, la qual cosa manté un lideratge a nivell mundial ininterromput des de l’any 1987.

Xifres en augment

Les 132 banderes obtingudes per les platges del litoral valencià representen un increment de tres respecte al passat any. Quant als 14 ports esportius guardonats, la xifra suposa un menys que en 2017.

En la campanya Bandera Blava 2018 s’ha guardonat per primera vegada a les platges de Fora Forat en Vinarós, Cap Cervera a Torrevieja i Cala Tancada a Orihuela. A més, dos platges han recuperat el distintiu de bandera blava que havien perdut en anys anteriors. Es tracta de les platges de Mil Palmeres a Orihuela i platja del Port en Pilar de la Horadada.

Les dos platges que perden bandera blava en esta edició són les del Clot en Vinarós i Els Fonts en Alcalà de Xivert. Quant a ports esportius, es perd la corresponent Cap Roig a Orihuela.

També s’han atorgat noves distincions temàtiques en Socorrisme i Primers auxilis a les platges de Sagunt a València i a la de Santa Pola a Alacant. Pel que fa a Centres i Sendes Blaves la Comunitat Valenciana compta amb 21 i 17 respectivament.

La bandera blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per FEE (Foundation fòrum Environmental Education, representada a Espanya per l’ADEAC), que des de 1987 promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector turístic.

Els criteris que se seguixen s’agrupen en quatre àrees que són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, servicis i instal·lacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: