LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA PER LA MILLORA DEL TRINQUETS

Facebook

La Diputació invertirà 2 milions d’euros per a recuperar trinquets i espais vinculats a la pilota

 

La Diputació de València invertirà 2 milions d’euros en la recuperació de trinquets i espais vinculats al món de la pilota en els municipis valencians entre enguany i el pròxim. Aquesta partida, avançada aquest dilluns pel president, Jorge Rodríguez, durant la presentació de les copes de Raspall i Escala i Corda que porten el nom de la corporació, serà gestionada per l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García i “complementarà la línia d’inversió del Consell en trinquets, dins de la col·laboració entre ambdues institucions”.

Aquests 2 milions d’euros són part del superàvit del passat exercici i, en opinió de Rodríguez, “responen a un criteri d’excepcionalitat, ja que aquestes inversions tenen per objecte ajudar als municipis a recuperar trinquets oblidats durant anys, amb l’impuls que açò pot suposar per a l’esport base i la pedrera de l’esport autòcton”.

En la mateixa línia s’ha expressat la titular d’Esports, Isabel García, que ha assenyalat que “els professionals tenen instal·lacions més o menys dignes per a jugar a pilota, però les xiquetes i xiquets que volen fer-ho des de la base es troben en molts casos amb la falta d’instal·lacions en els seus municipis o amb trinquets molt deteriorats, que és el que es pretén solucionar amb aquesta renovació d’espais per a jugar a pilota”.

Les actuacions per a la millora i dignificació de trinquets i instal·lacions vinculades a la pilota s’executaran durant enguany i el pròxim, i suposaran un reforç important a les obres que alguns municipis han decidit escometre, amb fons provincials, per a recuperar els seus vells trinquets. És el cas de Carlet, on l’ajuntament es va quedar en propietat l’antic recinte esportiu amb la intenció de rehabilitar-ho, destinant per a tots dos finalitats prop de 300.000 euros de la Diputació.

Trofeus Diputació

La vinculació de la corporació provincial amb el món de la pilota s’estén als campionats que, en opinió del president i la diputada, “vertebren el territori i promocionen el nostre esport”. En aquest context s’han presentat els trofeus Diputació de Raspall i Escala i Corda, que es disputaran al llarg de juny en diferents municipis valencians i, com a principal novetat, també en localitats d’Alacant i Castelló.

En aquestes copes es manté la configuració dels equips en parelles, principal senyal d’identitat de tots dos trofeus. En aquestes edicions, onzena d’escala i corda i quarta de raspall, els equips comptaran amb les figures més rellevants de cada modalitat, però també amb joves promeses del món de la pilota.

Les dues competicions transcorreran pràcticament en paral·lel, a diferència que la copa de raspall comença i acaba una setmana abans que la d’escala i corda. Ambdues competicions arrancaran entre aquesta setmana i la que ve i acabaran el 7 i 15 de juliol respectivament.

 

En la presentació dels trofeus han estat presents integrants dels equips participants, entre els quals no han faltat els jugadors més destacats del moment, com Puchol II, Moltó, Marc o Ian, el gran protagonista de l’última Lliga de Raspall que també compta amb el suport de la Diputació, en la qual l’equip de Senyera es va imposar en la final al trio de Barxeta.

 

Gatrondario.com, Periòdic Digital en Valencià, Notícies en Valencià.

LA DIPUTACIÓN DE VALÉNCIA POR LA MEJORA DE LOS TRINQUETS

Facebook

La Diputación invertirá 2 millones de euros para recuperar trinquetes y espacios vinculados a la pelota

La Diputación de Valencia invertirá 2 millones de euros en la recuperación de trinquetes y espacios vinculados al mundo de la pelota en los municipios valencianos entre este año y el próximo. Esta partida, avanzada este lunes por el presidente, Jorge Rodríguez, durante la presentación de las copas de Raspall  y Escala y Corta que traen el nombre de la corporación, será gestionada por el área de Deportes que dirige Isabel García y “complementará la línea de inversión del Consejo en trinquetes, dentro de la colaboración entre ambas instituciones”.

Estos 2 millones de euros son parte del superávit del pasado ejercicio y, en opinión de Rodríguez, “responden a un criterio de excepcionalidad, puesto que estas inversiones tienen por objeto ayudar a los municipios a recuperar trinquetes olvidados durante años, con el impulso que esto puede suponer para el deporte base y la cantera del deporte autóctono”.

En la misma línea se ha expresado la titular de Deportes, Isabel García, que ha señalado que “los profesionales tienen instalaciones más o menos dignas para jugar a pelota, pero las niñas y niños que quieren hacerlo desde la base se encuentran en muchos casos con la falta de instalaciones en sus municipios o con trinquetes muy deteriorados, que es el que se pretende solucionar con esta renovación de espacios para jugar a pelota”.

Las actuaciones para la mejora y dignificación de trinquetes e instalaciones vinculadas a la pelota se ejecutarán durando este año y el próximo, y supondrán un refuerzo importante a las obras que algunos municipios han decidido acometer, con fondos provinciales, para recuperar sus viejos trinquetes. Es el caso de Carlet, donde el ayuntamiento se quedó en propiedad el antiguo recinto deportivo con la intención de rehabilitarlo, destinando para los dos finalidades cerca de 300.000 euros de la Diputación.

Trofeos Diputación

La vinculación de la corporación provincial con el mundo de la pelota se extiende a los campeonatos que, en opinión del presidente y la diputada, “vertebran el territorio y promocionan nuestro deporte”. En este contexto se han presentado los trofeos Diputación de Cepillo y Escalera y Cuerda, que se disputarán a lo largo de junio en diferentes municipios valencianos y, como principal novedad, también en localidades de Alicante y Castelló.

En estas copas se mantiene la configuración de los equipos en parejas, principal señal de identidad de los dos trofeos. En estas ediciones, undécima de escalera y cuerda y cuarta de cepillo, los equipos contarán con las figuras más relevantes de cada modalidad, pero también con jóvenes prometidas del mundo de la pelota.

Las dos competiciones transcurrirán prácticamente en paralelo, a diferencia que la copa de cepillo empieza y acaba una semana antes de que la de escalera y cuerda. Ambas competiciones arrancarán entre esta semana y la que viene y acabarán el 7 y 15 de julio respectivamente.

En la presentación de los trofeos han sido presentes integrantes de los equipos participantes, entre los cuales no han faltado los jugadores más destacados del momento, como Puchol II, Moltó, Marc o Ian, el gran protagonista de la última Liga de Raspall  que también cuenta con el apoyo de la Diputación, en la cual el equipo de Senyera se impuso en la final al trío de Barxeta

 

Gatrondario.com, Periòdic Digital en Valencià, Notícies en Valencià.

A %d blogueros les gusta esto: