I TROBADA MUSICAL TRADICIONAL VALENCIANA

Facebook

La Diputació ajuda a Aldaia a recuperar la música tradicional valenciana dels segles XIX i XX

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha participat en la inauguració de la primera trobada musical i gastronòmica d’Aldaia, sota el títol ‘Per a l’Orelleta’. En concret, Rodríguez ha presentat, al costat de l’alcalde de la localitat, Guillermo Luján, i la diputada Conxa García, el llibre ‘Música Tradicional d’Aldaia’, en l’edició i difusió del qual ha col·laborat la Diputació amb una aportació de 25.000 euros.

La Diputació de València ha concedit a l’Ajuntament d’Aldaia aquesta subvenció per a impulsar el projecte d’Antonio Andrés i Carles Pitarch, autors d’aquesta obra que contribueix a la recuperació de la música tradicional valenciana. “Aquesta iniciativa serveix per a reforçar els treballs de recerca sobre el cancioner popular valencià de finals del segle XIX i el segle XX”, ha destacat el president de la Diputació, que anima a tots els municipis a “no perdre la seua cultura musical”.

Aldaia, amb una important tradició musical, s’ha proposat recuperar la música popular i les lletres de la cançó tradicional valenciana, així com estudiar els seus orígens i evitar amb açò la pèrdua d’un “gran tresor patrimonial”, com explica l’alcalde, Guillermo Luján, que ha tramitat l’ajuda a través de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Aldaia.

El treball de recuperació del patrimoni oral i cultural del cancioner tradicional valencià, a càrrec d’Andrés i Pitarch, ha consistit en “recopilar un important patrimoni de cants i melodies populars, conservats per diferents generacions de veïns d’Aldaia”, segons els propis autors. El projecte inclou un llibre i un CD, i es classifica en cants religiosos, cants profans, música infantil i música de joventut i edat adulta.

Amb aquestes subvencions, la corporació provincial segueix protegint el patrimoni cultural valencià, en aquest cas el musical. Aldaia, per la seua banda, ha inclòs la presentació d’aquest cancioner en el programa de la seua primera trobada musical i gastronòmic, que es perllongarà fins a diumenge que ve en el municipi de l’Horta, amb actuacions de grups de danses, presentació de discos, degustacions gastronòmiques i un homenatge per a recuperar la memòria musical del valencià Pasqual Fuentes, una iniciativa en la qual també ha col·laborat la Diputació.

Gatrondario.com, Periòdic Digital en Valencià, Notícies en Valencià.

I ENCUENTRO MUSICAL TRADICIONAL VALENCIANA

Facebook

La Diputación ayuda en Aldaia a recuperar la música tradicional valenciana de los siglos XIX y XX

El presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez, ha participado en la inauguración del primer encuentro musical y gastronómico de Aldaia, bajo el título ‘Per a  l´Orelleta’. En concreto, Rodríguez ha presentado, junto al alcalde de la localidad, Guillermo Luján, y la diputada Conxa García, el libro ‘Música Tradicional de Aldaia’, en la edición y difusión del cual ha colaborado la Diputación con una aportación de 25.000 euros.

La Diputación de Valencia ha concedido en el Ayuntamiento de Aldaia esta subvención para impulsar el proyecto de Antonio Andrés y Carles Pitarch, autores de esta obra que contribuye a la recuperación de la música tradicional valenciana. “Esta iniciativa sirve para reforzar los trabajos de investigación sobre el cancionero popular valenciano de finales del siglo XIX y el siglo XX”, ha destacado el presidente de la Diputación, que anima a todos los municipios a “no perder su cultura musical”.

Aldaia, con una importante tradición musical, se ha propuesto recuperar la música popular y las letras de la canción tradicional valenciana, así como estudiar sus orígenes y evitar con esto la pérdida de un “gran tesoro patrimonial”, como explica el alcalde, Guillermo Luján, que ha tramitado la ayuda a través del área de Cultura del Ayuntamiento de Aldaia.

El trabajo de recuperación del patrimonio oral y cultural del cancionero tradicional valenciano, a cargo de Andrés y Pitarch, ha consistido al “recopilar un importante patrimonio de cantos y melodías populares, conservados por diferentes generaciones de vecinos de Aldaia”, según los propios autores. El proyecto incluye un libro y un CD, y se clasifica en cantos religiosos, cantos profanos, música infantil y música de juventud y edad adulta.

Con estas subvenciones, la corporación provincial sigue protegiendo el patrimonio cultural valenciano, en este caso el musical. Aldaia, por su parte, ha incluido la presentación de este cancionero en el programa de su primer encuentro musical y gastronómico, que se prolongará hasta el próximo domingo en el municipio de l’Horta, con actuaciones de grupos de danzas, presentación de discos, degustaciones gastronómicas y un homenaje para recuperar la memoria musical del valenciano Pasqual Fuentes, una iniciativa en la cual también ha colaborado la Diputación.

Gatrondario.com, Periódico Digital en Valenciano, Noticias en Valenciano.

A %d blogueros les gusta esto: