#Misteris en la Valldigna en Levante TV

Facebook

«València en Directe» con Ximo Rovira y Silvia Tomàs

El 22 de març, previ a la presentació en el Real Monestir de Sta Mª de la Valldigna, el programa de Levante TV, que condueixen amb gran professionalitat, rigor i molt entusiasme, dos grans coneguts dels mitjans de comunicació, Ximo Rovira i Silvia Tomás, a València en Directe, va obrir les portes a la novel·la publicada en valencià en la seva primera edició, encara que ja traduïda en castellà i anglès per a properes edicions, «Misteris a la Valldigna», amb gran acolliment no només en la Valldigna, comarca de la Safor, sinó també a les seves tres províncies: Alacant, Castelló i València, així com en les Illes Balears i Catalunya.

L’escriptor Sergi Fem Terreta va presentar el passat 23 de febrer en el restaurant Alqueria del Pou, prop de la ciutat de les ciències, la novel·la titulada “Misteris en la Valldigna” i que ja és tot un Best seller “valldignenc”. Una obra referent i de lectura obligatòria en tots els instituts del segon cicle de l’ESO. Una novel·la que agrada a joves i no tan joves, als quals dominen les xarxes socials i les noves tecnologies com als principiants. Un llibre fàcil de llegir amb acció, suspens i intriga on realitat i ficció connecten quan un raig travessa la tenda de campanya dels dos joves muntanyencs en el paratge natural de la “Font del Barber”.

Amb “Misteris en la Valldigna”, Sergi Fem Terreta crea tendència i se surt dels paràmetres de la literatura, enganxant als lectors més joves fins als més adults, gràcies a la tècnica innovadora que empra. Una tècnica descriptiva amb una riquesa lingüística àmplia de sinònims i expressions de la “terreta”, per traslladar al lector a cada paratge, cada racó, cada lloc on transcorre la narració. Sergi Fem Terreta va més enllà, crea pel·lícules amb “drons” de tots els llocs, tant de la Valldigna com de València, i altres comarques, així com de les tradicions, cultura, història, turisme, gastronomia, música, festivitats…

El títol, misteriós i enigmàtic, amb llegendes que durant anys i segles, les generacions han deixat d’herència als quatre pobles: Barx, Benifairó, Simat i Tavernes de la Valldigna, és un preludi de la història que es narra en les 264 pàgines amb una forta tensió emocional. La crisi dels anys 90 va copejar a moltes famílies, i la muntanya i els seus paratges, eren els recursos més econòmics per evadir-se d’una vida de problemes i malsons. Sergi Fem Terreta ens transporta visualment a cadascun dels paratges naturals i turístics que narra com una fotografia.

L’obra comença amb la llegenda de la Valldigna on els quatre pobles encara no s’havien format, construccions de pedra i fang, matolls i camins de clots, sota la fosca nit. Una llegenda que no deixarà indiferent a ningú. I a partir d’agost de 1989 el lector per si mateix i amb l’ajuda de l’escriptor Sergi Fem Terreta, descobrirà i esbrinarà els misteris en la Valldigna.

L’autor es preguntava: què té aquesta novel·la que no tingui un Best seller Mundial?. Les respostes que va trobar gràcies a docents, periodistes, escriptors, historiadors, amics i familiars, són les següents:

Una novel·la rodada en tota la Valldigna, principalment al poble de Benifairó de la Valldigna i la “Font del Barber”, el Castell de la Reina Mora, el Monestir de Santa Maria de la Valldigna i el riu Vaca, la Nevera de Barx i “l’Avenc de la Donzella”, la Cova del Bolomor en l’ombria…parteix de València i altres comarques. Sergi Fem Terreta descriu com un fotograma cada lloc, però a més, gràcies als codis “QR” transportarà al lector visualment als llocs descrits i ho motivaran, no només a llegir, sinó també a formar part de cadascuna de les escenes amb tallers pràctics en les aules de formació.

Una història on realitat i ficció juguen un paper important, enigmes, llegendes, misteris, aventures, sexe i amor, assassinats, thriller policíac i acció sense pausa, on viatges en el temps, i secrets recòndits, aniran desvetllant-se pel camí.

Una novel·la escrita al segle XX i adaptada a les noves eres digitals i xarxes socials del segle XXI. Tota la Valldigna està gravada en “Dron”, d’aquesta manera el lector tindrà tota la informació visual dels llocs on els personatges roden cadascuna de les escenes de la pel·lícula.

Una novel·la educativa i amb història, des del Neandertal, fa més de 300.000 anys en la Cova del Bolomor, passant pel segle XIII on el rei Jaume II va ordenar construir el Monestir de Santa Maria de la Valldigna, així com les guerres entre moros i cristians al Castell de la Reina Mora en l’Edat Mitjana.

Una novel·la social, responsable i solidària. L’autor destina els seus drets per col·laborar amb l’Associació sense ànim de lucre “Fem Terreta” per lluitar i vèncer el càncer, recolzant projectes de recerca pioners.

Una novel·la que recolza i potencia la gastronomia de la comarca amb l’Associació Cultural i Gastronòmica Arròs de la Valldigna.

Una novel·la que recolza la música i les joves promeses de la “terreta”.

Una novel·la que dóna a conèixer les seves tradicions i festivitats *tant importants com les Falles, Patrimoni de la Humanitat, així com Castells humans amb la “Jove Muixeranga de València”…

Una novel·la on l’autor Sergi Fem Terreta interactua amb els alumnes i docents dels centres d’ensenyament perquè coneguin de més a prop la seva obra i tot el que representa.

Una novel·la *reinvidicativa amb clars missatges sobre la violència de gènere.

Una novel·la que recolza i promociona a altres escriptors de la “*terreta”.

Una novel·la que potencia el valencià i les seves arrels, els seus costums, tradicions i festivitats, cultura, història, *gastronomia i turisme.

Una obra magistral. Una prosa amb una fluïdesa perfecta. Una obra amb una riquesa lingüística àmplia. Descripcions minucioses, fotografia a fotografia. Diàlegs d’una obra teatral que aconsegueix en el lector, una lectura ràpida a mesura que s’endinsa en la narració.

Misteris en la Valldigna és una obra recomanable i de lectura obligatòria a partir del segon cicle de l’ESO, on joves i no tant joves gaudiran, gràcies a les tècniques innovadores de l’autor Sergi Fem Terreta.

A %d blogueros les gusta esto: