Oltra destaca les festes i tradicions valencianes ‘com a font de disseny, creativitat i creació d’ocupació’

Facebook

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la fàbrica de teixits tradicionals i indumentària valenciana Vives i Marí a Xirivella, on ha destacat que les festes i les tradicions valencianes “no solament són font de cultura i d’art sinó també de disseny, creativitat i creació d’ocupació en les diferents fases del procés dels teixits valencians”.

En el seu recorregut per les instal·lacions d’aquesta fàbrica, dedicada a l’ofici de l’art de la seda i a la creació i confecció de vestits valencians, la vicepresidenta ha pogut conèixer tot el procés de fabricació de teixits. Oltra en su visita a una fábrica textil.

La vicepresidenta ha destacat “el suport del Consell al sector tèxtil valencià”, que amb 2.303 empreses converteix a la Comunitat Valenciana “en la tercera regió exportadora de tèxtil per a la llar d’Espanya”. Aquestes dades econòmiques de la indústria tèxtil, ha assenyalat, “evidencien el pes i el motor d’aquest sector en l’economia valenciana amb prop de 460 milions a l’any en exportacions”.

Cal destacar que la tendència de les exportacions de tèxtil ha sigut creixent, especialment en els últims cinc anys que s’ha incrementat en un 52 per cent el valor de les exportacions, principalment a França, que és el primer client dels tèxtils fabricat a la Comunitat Valenciana, juntament amb Itàlia i Alemanya que representen un 31% del valor exportat.

En aquest sentit, Oltra ha animat a totes les valencianes i valencians a “consumir productes de la terra i a conèixer tot el procés de treball, esforç, creativitat i disseny en l’elaboració de la indumentària valenciana”.

Des de 1950, ‘Vives i Marí’ és una empresa situada en la localitat valenciana de Xirivella dedicada al disseny, fabricació i distribució de teixits i teles de gran qualitat, sobretot sedes, *espolines i teixits d’alta costura. A més, exporta a llocs com Estats Units o els Emirats Àrabs.

Es tracta d’un dels majors proveïdors de teixits a Espanya i una de les empreses capdavanteres en l’elaboració de seda per a la indumentària regional a la Comunitat Valenciana i la resta d’Espanya, elaborant per a açò teixits exclusius.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: