Presentació del Llibre de cuina Valenciana a L´Ajuntament de Valencia

Facebook

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello; l’autor del llibre, Vicent Verger, i la representant dels cuiners, Begoña Rodrigo, ha participat en la presentació del llibre ‘De l’horta al plat. Plantar, créixer, menjar’.

Joan Ribó ha explicat que «aquesta nova publicació de l’Ajuntament de València, cataloga, analitza i divulga els ancestrals productes i la bona elaboració d’aquest gran patrimoni que ens identifica i que estan en línia i coincideixen totalment amb els plantejaments de les més altes institucions internacionals d’aquestes qüestions».

En aquest llibre els protagonistes són 20 aliments de l’horta, entre fruites i verdures, en els quals s’aprofundeix en cadascun d’ells, ja que cada capítol està dedicat a una peça. Cada capítol comença amb una citació literària o històrica de l’aliment, després de la qual s’aprofundeix en la seua història i cultiu. A més també hi ha un apartat dedicat als beneficis que ofereix i un altre en el qual s’expliquen les varietats de cada producte. Per finalitzar, hi ha dues receptes de cada aliment, 40 receptes en total, elaborades per cuineres i cuiners de prestigi amb una llarga carrera professional.

L’edil ha aprofitat l’ocasió per a nomenar la trobada tècnica d’alt nivell en FAO amb xarxes locals i regionals a escala mundial en la que van participar els passats dies 11 i 12 d’octubre, així com ha comentat que «hem sigut convidats per Organització Mundial de la Salut a la trobada que tindrà lloc a Àustria els pròxims dies 10 al 13 de desembre per a definir i lluitar, juntament amb UNICEF, contra els problemes globals d’obesitat infantil i malnutrició». També ha explicat que «en pocs dies culminarem la creació del Centre Global per a l’Alimentació Urbana Sana i Sostenible conjuntament amb FAO, la Generalitat, la Diputació i el Govern espanyol».

La regidora de Patrimoni Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que un dels objectius de l’equip de govern i d’aquest llibre és «defensar la idea que la gastronomia és cultura. Però també cultura popular, dels llauradors, de la terra i, sobretot, de la nostra horta. Per això, aquest llibre és un homenatge».

L’autor del llibre, Vicent Verger, ha puntualitzat que «el llibre ha sigut un treball d’equip format per 18 persones» i ha afegit que «aquest treball ha nascut de la necessitat de mostrar què cultivem i com ho fem».

Begoña Rodrigo, en representació dels cuiners, ha comunicat que «ara és un bon moment per fer una cuina comarcal amb productes valencians, ja que veure l’aliment des que es planta fins que està al plat fa que els clients siguen conscients dels productes propers i de qualitat». «La responsabilitat dels cuiners és valorar tots aquests productes», ha afegit

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: