TRET D’EIXIDA A la III EDICIÓ DEL CONCURS NACIONAL DE ROSSEJAT TORRENTÍ

Facebook

https://youtu.be/c-UQmAhe8hA

L’Ajuntament de Torrent va ser l’escenari per a la presentació del “III Concurs Nacional de Rossejat Torrentí”. Un esdeveniment que reunirà 24 participants de diverses províncies espanyoles per a competir pels quatre premis del torneig, tres als millors arrossos i un altre a la creativitat sense perdre de vista la tradició. El Concurs organitzat per l’Associació Gastronòmica de la *Cassola de *Sant Blai, compta amb el suport de l’Ajuntament Local, La Diputació de València, La Generalitat Valenciana i de *FOTUR (federació d’Oci, Turisme, Jocs, activitats recreatives i indústria de la Comunitat Valenciana). Durant la presentació, Andrés Campos, segon tinent de l’Alcaldia, va rememorar les vicissituds de la primera visita a FITUR, lloc on es va anunciar aquest esdeveniment de caràcter nacional… “sembla que va ser ahir quan visitem Madrid amb molta il·lusió i atacats de nervis. Enguany celebrem la III edició, la qual cosa és molt important per a Torrent ja que la gastronomia és sens dubte un element dinamitzador del turisme” i va prosseguir… “el Concurs que celebrem a la nostra ciutat es va consolidant poc, sumant la nostra oferta culinària a altres opcions turístiques com l’amplíssim calendari cultural o festiu de la localitat. Asunción Ferrer, regidora de turisme, va brindar el suport de l’Ajuntament a totes aquelles iniciatives que contribuïren al desenvolupament turístic i gastronòmic de Torrent, va comentar que… “la nostra ciutat està en contínua evolució i no pot obviar la gastronomia, un dels motors econòmics del municipi, per això és important aquest tipus d’actes que contribueixen a la promoció d’aquesta”. Diego Gallego, president de l’Associació Gastronòmica va presentar als participants, encara que a l’hora d’escriure aquesta crònica un d’ells, concretament el restaurant de Ciudad Real no podrà assistir a l’esdeveniment.

Els restaurants que concursen finalment són: La Plaça, Salones Los Abetos, La Bodega, Don Julio y La Taskería (Torrent), Goya Gallery Restaurant (Valencia), La Pepa Bluespace  (Alboraya), Restaurante Picanterra (Cullera), Restaurante Gambrinus (Siete Aguas), La Visteta (Barx), Asador Restaurante Alfàbega (Alginet), El Racó (Meliana), Avenida 2.0 (Massamagrell), Bon Aire (El Palmar), Casa Granero y La Garrofera (Serra), Juan veintitrés (Benifaió), La Bodega de Tofolet y Sequial 20 (Sueca),  Categing La Despensa (Burjassot) Restaurante El Cacique (Madrid) Grupo Xátiva (Barcelona), De Mil Arroces (Álava), El Bandolero (Córdoba).

El jurat estarà presidit per Alejandro del Bou (Restaurant Alejandro del Bou), Bernd knöller (Restaurant Riff, amb una estrela Michelín), Joan Clement (investigador gastronòmic, locutor de ràdio i professor de cuina), Jesús Melero (coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurant Castillo), Esther Nadal (El Racó de l’Arròs), Ana Penella (membre de la Confraria de Sant Blai), Maria Icart (Vicepresidenta de l’Associació Tyrius de Torrent) i Quique Bonillo (Restaurant Rossinyol i guanyador de l’anterior edició del Concurs).

 

Ells seran els responsables d’atorgar els següents premis:

  • 1r premi al millor arròs del torneig, dotat amb 1500 i quadre acreditatiu, tots dos patrocinats per Cerveses Túria, lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler *Nodus, consistent en un lot de vins, visita a les instal·lacions i tast en Celler.
  • 2n premi dotat amb 600 euros i quadre acreditatiu patrocinats per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall també de Celler Nodus, tal com s’ha descrit per al primer premi.
  • 3r premi dotat amb 300 euros patrocinats per Arròs Ciutat de Sueca, arròs oficial amb el qual s’elaborarà el rossejat, quadre acreditatiu, lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler *Nodus.
  • -Un premi especial a la innovació en l’elaboració del Rossejat consistent en quadre acreditatiu lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler Nodus.

Indústries Belseher i Unox (forns professionals) aporten respectivament els focs per a elaborar el caldo d’olla i els forns per a la cocció del rossejat torrenti. Aquestes empreses tindran un responsable dins de les instal·lacions perquè tot es desenvolupe segons el que es preveu. Patrocinadors: Ajuntament de Torrent, Diputació de València, Cerveses Túria, Foment de Construciones i Contractes de Torrent (FCC), UNOX, IDEAT, Panamar, Arròs Ciutat de Sueca, Aigues de l’Horta, Indústries BELSEHER, Cellers *Nodus, Cinc Forquetes i Càrnies La Cope que és la subministradora oficial de la carn de l’esdeveniment. Col·laboradors: *Citroen Actuacions Torrent, Castro *Gonzalez, Subministraments *Cris Adam, Gelats Alacant, Associació de Barmáns de la Comunitat Valenciana (ABCV), Cafés Marcilla, Pepe Cotaina (President de l’Associació de Els Amics dels Coquess d’Oliva, AGACO), Granissats Granny, Aldiesport, Makro, Salons el Abeto, Caixa Popular i FOTUR.

Durant el transcurs de l’esdeveniment es presentarà el llibre de Turisme i Gastronomia de Torrent, editat per l’Associació Gastronòmica de la *Cassola de *Sant Blai, organitzadors del Concurs Nacional de *Rossejat *Torrenti i es farà lliurament d’un exemplar a tots els assistents. La imatge de l’esdeveniment ha sigut obra de l’empresa de disseny gràfic “SIGNE VISUAL”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: