Un esmorzarot de tota la vida al bar mercat d’Algirós

Facebook

Bon dia, hui hem vingut a gaudir al districte número 13 de valència, Algirós, també conegut com el camí del Cabanyal. El componen 5 barris: L’illa Perduda, Ciutat jardí, Amistat, San José i la Carrasca. A l’Algirós era tot horta fins al segle XX, tan sols vivien els llauradors a les disperses cases de camp.

Cap a l’any 1862 es va construir l’estació del Cabanyal, el 1900 es va acabar el Palacete d’Ayora, i també destaquem la construcció del primer camp de futbol, on va jugar el València C.F. cap al 1919, darrere de la caserna de Cavalleria de l’Alameda i també fou compartit amb el Llevant FC.

Prop de la séquia d’Algirós existia un camí d’origen medieval, era una antiga via que arrancava des del riu Túria a l’altura del pont de l’exposició i recorria l’horta fins a endinsar-se al Cabanyal prop de l’actual estació. D

es d’Esmorzarots hui ens apropem al Bar Mercat d’Algirós, situat a la Plaça San Felipe Neri, al mateix mercat d’Algirós. El bar porta obert des de 1982, juntament amb el Mercat d’Álgiros, van començar aquest meravellós camí, Antonio i Pilar, i més endavant el va continuar, el seu fill, Toni fins al dia de hui.

Tots els seus productes els compren directament en el mercat d’Álgiros, cada matí i els seus clients ho noten a cada esmorzarot popular, és una autèntica meravella poder gaudir de la frescura dels aliments en tot moment, ofereixen aquest «plus» de qualitat que fa una verdadera delicia per al paladar.

Sens dubte, tenen molts entrepans «estrela», cavall amb «aretes«, blanc i negre, magre amb tomaca… però destaquem l’entrepà del Xef, s’emportaria la medalla d’or: llom, «bacon«, pimentó, formatge, ou i tomaca refregada en el pa… Mmmm¡¡¡que bo¡¡

El seu pa ve d’un forn artesà del mateix mercat d’Algirós, el forn Sierralta amb el seu aroma encisador...Utilitzen un oli, equilibrat i molt fi per al nostre paladar que ve de la «Sierra de Alcaraz«.

Per rematar l’esmorzarot cal fer-se un bon cremaet, que estan de mort, els fan amb el café d’origen Italià Fanessi, el qual estan molt contents.

La major satisfacció per l’equip del Bar mercat d’Algirós és veure com durant anys tenen clients fidels, així com veure què cada vegada s’acosta més gent a conéixer el bar i el seu mercat. Són un bar molt familiar i els agrada sentir que, els seus clients se senten com a casa¡¡ Molts anys família¡¡ Tornarem¡¡

Alexis Pellicer i Gil.

???Forn Sierralta del mercat d’Algirós

☕☕☕»Café italià Fanessi

???Oli verge extra de la «Sierra de Alcaraz»

⭐⭐⭐Entrepa estrela:

-«Entrepà del Xef»: llom, «bacon», pimentó, formatge, ou i tomaca refregada en el pa…

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#esmorzarots#hemvingutagaudir#esmorzarspopulars#esmorzarotvalencià#cremaet#cacaudelcollaret#gastronomiavalenciana#laculturadelalmuerzo#fornsartesans#hornosvalencianos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: