VALÈNCIA TURISME INCORPORA LA MÚSICA A LA GASTRONOMIA

Facebook

València Turisme vincularà les ajudes a festivals de música a la incorporació de gastronomia Del Tros al Plat

El Patronat de Turisme de València vincularà les ajudes públiques de 2019 als festivals de música valencians a la incorporació de gastronomia “Del Tros al Plat”, tal com va anunciar ahir el seu director, Evarist Caselles, en el Cub dels Comarques a propòsit de la presentació de la sisena edició de Festiu, la guia de festivals valencians del magazín cultural Tresdeu.

Tal com va assegurar Evarist Caselles, és imprescindible la participació de l’entorn social per a garantir la consolidació de qualsevol acció turística. En aquest sentit “hem cercat la complicitat dels productors musicals en la promoció d’una gastronomia alternativa en aquests certàmens que pose en valor el territori, a través de productes autòctons i, per a açò, també volem posar-los en contacte amb els cuiners i cuineres dels municipis en els quals se celebren els festivals”.

L’exemple pràctic de l’excel·lent connexió entre música, joves i gastronomia autòctona es va explicitar anit en el Cub dels Comarques amb l’actuació de la Ruth Baker Band i una degustació de quatre propostes cuinades per professionals de l’Associació de Cuineres i Cuiners de la Comunitat Valenciana.

Per a superar el model fast food més estés en els certàmens musicals, quatre professionals valencians van proposar “Coca de sardina amb escalibada” (Silvia Meléndez), “Hamburguesa de blanc-i-negre amb fabetes” (Rubén Ruiz), “Pepito de tonyina” (Sebastián Romero) i “Ous amb creïlla i botifarra” (Eduardo Frenchina).

En representació dels professionals de la gastronomia, Silvia Meléndez va mostrar la seua satisfacció pel llançament d’aquesta proposta: “Estem encantats perquè el Patronat de Turisme ens ha donat veu i ens ofereix una plataforma perquè la posada en valor del territori incloga la gastronomia com a part fonamental del projecte”.

Per la seua banda, representants de les promotores de festivals van mostrar el seu interés per ampliar l’oferta gastronòmica dels certàmens amb la participació d’agents locals.

El mapa de festivals valencians està en continu creixement i, entre d’altres destaca la projecció d’Iboga Summer Festival i Desllunat Pop al Carrer (Tavernes de la Valldigna), Marenostrum, Festival dels Arts i València Music Experience (València), Espigola Rock (Sueca), Music Port Fest (Port de Sagunt), Nits al Castell (Xàtiva), Pirata Rock (Gandia), Ganxo Rock (Benigànim), Cebarock (La Pobla de Vallbona), o FRA (Alaquàs), així com altres del País Valencià.

Gatrondario.com, Periòdic Digital en Valencià, Notícies en Valencià.

A %d blogueros les gusta esto: