Economia destaca que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ocupació ha generat aquest trimestre

Facebook

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades corresponents al quart trimestre de l’Enquesta de Població Activa (EPA) i segons la qual l’ocupació s’ha incrementat a la Comunitat un 1,1%, la qual cosa implica 21.800 ocupats més.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ocupació ha generat aquest trimestre (21.800 ocupats més) i la segona on més s’ha reduït l’atur (17.200 persones menys). “Són dades francament positives que continuen consolidant la recuperació econòmica en la nostra Comunitat”, ha assenyalat.Enric Nomdedéu.

“I aquesta bona evolució -ha indicat Nomdedéu- comptant amb les pitjors condicions de finançament per part de l’Estat, tal com hem denunciat”. Així, ha recordat que la inversió del Govern per aturat per a polítiques actives d’ocupació a la Comunitat Valenciana és 87 euros inferior a la mitjana de l’Estat.

El responsable del Servef ha avançat que el repte d’enguany per al Govern valencià és consolidar aqueixos llocs i la creació d’ocupació a la Comunitat Valenciana. Així, ha avançat que el Servef ja està dissenyant mesurades per a incentivar la qualitat de l’ocupació com. per exemple, en el sector de l’hostaleria, on aquesta mateixa setmana s’han anunciat ajudes per a incentivar la conversió de contractes temporals de temps parcial en contractes indefinits.

L’Enquesta de Població Activa del quart trimestre de 2017 mostra en la Comunitat Valenciana un increment de 4.700 persones actives (+0,2%). L’ocupació augmenta un 1,1%, equivalent a 21.800 ocupats més (4.700 homes i 17.100 dones més). En l’últim any augmenta en un 3,1%, amb 62.000 empleats més.

Destaca especialment fort impuls de la creació d’ocupació en la indústria amb 38.300 nous ocupats pel que fa a l’any passat. La indústria és el sector on més ha crescut l’ocupació concentrat més de la meitat de tota la creació de treball a la Comunitat. A més, en 2017 ha sigut la segona comunitat amb major creació d’ocupació en la indústria per darrere de Catalunya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: