Economia Sostenible recupera la distinció de Mercats Excel·lents per potenciar els mercats municipals

Facebook

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que “la Conselleria recuperarà la distinció de ‘Mercats Excel·lents’, ja que volem potenciar els mercats municipals per tot el que suposen, perquè fixen la trama urbana, vertebren pobles i ciutats i ajuden a ser un referent comercial “.

Rafa Climent ha explicat al mercat de Sant Roc d’Alcoi que “quan funcionava la Fundació Valenciana de Qualitat, que es va liquidar el 2014, hi havia 8 mercats que van obtenir el reconeixement de Mercat Excel·lent. Esperem que aquests mercats siguen els primers a demanar la qualificació i que molts altres mercats seguisquen aquest full de ruta, i aquestes característiques que han de tenir, per poder demanar-ho en un període d’un o dos anys “, ha declarat el conseller.

Rafa Climent ha manifestat que “la pervivència dels mercats, que han de competir amb altres formats comercials, passa per funcionar com un únic establiment comercial, amb criteris empresarials, però sense perdre els seus valors immaterials i culturals, i per satisfer les necessitats dels nous temps i que demanden els consumidors, com l’adaptació a horaris, serveis afegits a la compra, i productes tractats, preparats i fins i tot cuinats “.

Per això, el conseller ha explicat que “la qualificació de Mercat Excel·lent no es va vincular a un segell de qualitat, sinó al reconeixement públic de l’aplicació constant d’unes bones pràctiques, que diferencien aquests mercats d’aquells que s’instal·len en la comoditat del dia a dia “.

Segons Rafa Climent, “estem convençuts que els mercats que opten per aquesta via, la de convertir-se en mercats excel·lents i assumir i treballar dia a dia amb aquestes bones pràctiques, tindran més fàcil competir i més possibilitats d’èxit futur”.

Criteris per a la distinció de Mercats Excel·lents

El conseller ha signat l’ordre on s’explicaran tots els detalls, procediments i els requisits per aconseguir el reconeixement de Mercat Excel·lent.

El procediment ho haurà d’iniciar l’entitat que gestione el mercat i el reconeixement de Mercat Excel·lent tindrà una vigència de 4 anys, després dels quals s’haurà d’iniciar de nou el procediment perquè siga reconegut.

Els mercats que vullguen optar a aquest distintiu d’excel·lència han de complir uns requisits. En primer lloc, a més de la normativa vigent que li siga d’aplicació, tindre professionalitzada la gestió, comptar amb agrupació de comerciants que els represente, acreditar sostenibilitat econòmica que els permeta actuar de forma independent, tindre majoria de llocs d’alimentació, un nivell de ocupació de llocs alt i un horari al públic ampliat.

En segon lloc, hauran d’omplir un qüestionari i aportar els plànols i documentació que acredite el que es declaren. En funció de la puntuació obtinguda, aconseguiran un nivell de reconeixement. En el supòsit de no arribar a la puntuació mínima tindran la referència de per on cal treballar per poder arribar al reconeixement en una convocatòria posterior

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: