La Visteta un esmorzarot paradisíac amagat en Barx

Facebook

Bon dia, família¡ hui ens apropem a Barx, un municipi que es troba entre les serres de Mondúver i Buixarró. Les seues serres formen una xicoteta vall on es troba el poble, mentre en els seus voltants trobem diversos barrancs: el de la Drova, el naixement de l’Olmo i Puigmola. Entre els seus llocs d’interés trobem la nevera, per emmagatzemar la neu, les cases de la Drova i el Riu-Rau. Podem visitar les coves del Parpalló, que tanca un jaciment arqueològic de finals del Neolític i a més, és el lloc perfecte per a practicar el cicloturisme i l’espeleologia.

Des d’Esmorzarots hui hem vingut a gaudir a La Visteta, la inaugurà la mare de Leo, Conxin i el seu pare Leonardo a l’any 1997. Bea i Leo agafaren el relleu l’any 2004, són la segona generació. Bea porta en la sang, l’hostaleria, encara que va estudiar enginyeria industrial, delineació, més en concret, el seu actual treball és la seua vocació. Quan feia un temps que festejaven, es van donar l’oportunitat de portar la Visteta. Decidiren dedicar-se de ple a la gastronomia, gràcies a l’impuls i la insistència de Bea, per convéncer a Leo a prendre la decisió definitiva, avui ella és el pilar base del negoci familiar, que junts porten amb molta estima, transmitent en cada moment molta il·lusió.

Solen comprar el pa, al mateix forn del poble, a Barx, al Sepell, intenten que tots els seus productes siguen de «km 0» i de qualitat, creuen que aquest és el millor camí per recolzar els comerços de proximitat i és un bé comú per als negocis del voltant, és a dir, busquen qualitat, preu i reciprocitat. Són uns amants dels productes autòctons i preparen cada plat amb molta passió. Destaquen un arròs com a producte de la terreta, l’arròs bo, ben bo, ecològic de Sueca, d’una qualitat increïble, primer ells van fer la prova i despés van fer el tast els seus clients obtenint el mateix resultat per unanimitat, tots van sentir una satisfacció màxima¡¡¡ En això estan sempre, tant Bea com Leo, intentant cada dia millorar¡

L’oli és molt important per a la cuina, gasten oli alt oleic per a la fregidora, que és molt important, per a la seua qualitat i manteniment. Després per al tema de guisar i fer arrossos de la Valldigna, utilitzen oli d’oliva verge extra, s’autobasteixen de les seues oliveres de la visteta i el reste ho compren a Barx, a ca Guillermo Camarena, l’oli Penyablanca, d’extracció en fred i d’agricultura ancestral, això es nota sempre en el producte final.

El millor entrepà estrela, com tot en la vida…va a gustos i pa gustos colors¡¡ jajaja¡ el millor entrepà de la casa per Bea i Leo, és el Mallaoret de llomello amb tomaqueta del terme, guisat a baixa temperatura. Però hi ha molta varietat per escollir: el triple llonganissa, xoriç i botifarra, o també tenen clients que li posen nom a l’entrepà, per eixample el Penyagolosa, que du pexuga, tomaqueta, pernil a la planxa i un ouet..Mmmm que bo¡¡ no teniu fam? que ganes de tornar a la terreta, a la Valldigna per gaudir de les seues meravelles gastronòmiques.

El cremaet agrada molt a la gent que va a fer-se un bon esmorzarot, la cultura del cremaet ha tornat per a quedar-se, utilitzen un café meravellós, el café Granell, tot un encert¡ i el personal està passat de desvanit amb ell, el seu saboret no res a veure amb el «carajillo» de tota la vida, per què? pels seus aromes encisadors amb el toc a taronja, torrefacte, canella, llima…i molta dolçoreta Ayyyyy¡¡¡ Hui en dia en els esmorzarots i dinars de família, plaer i amistat és tota una culminació perfecta.

Després de tants anys de sacrifici, Bea i Leo, quan parlen de satisfacció també han de parlar de decepció, una cosa porta l’altra, al treballar amb el públic en general sempre hi trobes de tot, però sempre omplin el poal amb més satisfacció, positivitat i optimisme. Leo sempre diu als seus companys, «lo bonico» que és quan acaben la feina, veure les cares dels clients, sentir els seus comentaris i agraïments… Eixa satisfacció és immediata¡¡¡eixes paraules que el fan omplir-te de saber que la feina que acabes de fer, està ben feta i rebre aquest reconeixement és un sentiment molt gran, no has d’esperar al final de mes o de l’informe per a saber que has fet correctament el servici, hi ha moltes satisfaccions… i més després de tants anys que van començar… miren el que han fet enrere junts i ho consideren molt gran, com si hagueren tingut un fill més.

Molts anys més per a Bea Ballester i Leo Montagut¡

Molta força i coratge per a seguir expressant la vostra passió mitjançant la gastronomia autòctona¡

Tornarem¡

Alexis Pellicer i Gil.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: