LA VOLTA CICLISTA 2019 COMENÇARÀ AMB UNA CONTRARELLOTGE EN LES SALINES DE TORREVELLA

Facebook

La Volta Ciclista a Espanya de 2019 començarà amb una contrarellotge en Les Salines de Torrevella i comptarà amb tres etapes per la província d’Alacant, segons ha anunciat aquest divendres el director general d’Unipublic, empresa organitzadora de la ronda nacional, Javier Guillén, la vespra de l’inici a Màlaga de la 73 edició.

Des de 2011, amb l’eixida a Benidorm, Alacant no acollia la primera etapa de la ronda. Aquesta serà la sisena vegada en la qual La Volta a Espanya partirà des de la Costa Blanca.

“La província d’Alacant és un paradís ciclista. Té mar, muntanya, ports i plans i un clima que casa a la perfecció amb la pràctica del ciclisme”, ha argumentat el responsable de l’organització en roda de premsa celebrada en el Centre Cultural La Tèrmica de la capital de la Costa del Sol.

En la presentació han participat l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torres; el president de la Diputació de Màlaga, Elías Bendodo, i el vicepresident primer i de Promoció Turística de la Diputació d’Alacant, Eduardo Dolón.

Dolón ha desvelat que una de les etapes serà una contrarellotge, encara que no està decidit si serà individual o per equips, des d’aquest paratge natural tan peculiar pel seu color de la província d’Alacant.

“La Volta no és solament un esdeveniment de promoció de l’esport, sinó que suposa un esdeveniment extraordinari i una plataforma d’excepció per a projectar els racons més espectaculars de la nostra geografia al món sencer. Per tant, comptem amb una de les eines de promoció turística més potents del mercat, tant per a mostrar el ric patrimoni que atresora el nostre territori com per a impulsar el turisme esportiu”, ha manifestat el responsable provincial.

PROMOCIÓ INTERNACIONAL

Les Salines de Torrevella reuneixen un doble condicionant que ha sigut determinant per a la seua elecció. Des de l’organització destaquen que al fet que siga una “eixida inèdita” se suma la circumstància que l’últim gran producte turístic que s’ha inclòs en l’oferta de la Costa Blanca és la visita guiada a aquest enclavament, per la qual cosa el Patronat ho ha vist com “una oportunitat única per a posar-ho en valor i promocionar-ho tant a nivell nacional com a internacional”, detalla la Diputació en un comunicat.

La presència de la ronda espanyola en la Costa Blanca suposarà un impacte per a l’economia alacantina, amb la previsió d’un impacte econòmic del voltant de tres milions d’euros, tenint en compte tots els esdeveniments previs que s’organitzen al voltant de l’eixida i les dues etapes.

Per a la corporació alacantina, “el ciclisme constitueix una oportunitat única per a mostrar la província d’una manera impactant i vinculada als valors propis d’aquest esport, l’afició del qual augmenta any rere any en la província d’Alacant.” De fet, les etapes que es desenvolupen ací són “les més seguides de tota la carrera”.

IMPACTE DE 250.000 EUROS PER NIT

Segons Unipublic, unes tres mil persones formen la caravana de la Volta, entre organització, equips, seguretat, hostesses i patrocinadors, i la despesa que generen és de 250.000 euros per nit. Així mateix, els 22 equips que competeixen –18 equips ProTour més 4 convidats– mouen a un important nombre de persones que acompanyen i organitzen cada formació.

Quant a l’impacte mediàtic, l’esdeveniment es retransmetrà en TeleDeporte, TVE i altres canals internacionals com EuroSports. Des de la Diputació d’Alacant assenyalen que “aquest tipus de volta és difícil de calcular a nivell econòmic, doncs el seu valor en inversió publicitària seria de diversos milions d’euros”.

En 2016, la Volta va registrar una audiència real de 365 milions d’espectadors a nivell mundial més l’impacte en xarxes socials que, segons les últimes dades de l’any passat, van aconseguir els 4,4 milions de visitants en la web oficial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: