L’ATUR VA AUGMENTAR A L’AGOST A VALÉNCIA EN 7.591 PERSONES I S’ELEVA FINS ALS 373.059 CIUTADANS

Facebook
L’atur registrat al València va augmentar a l’agost en 7.591 persones, un 2,08% més que al juliol. Amb aquest increment, la xifra de ciutadans que no tenen feina s’eleva fins als 373.059, 25.028 menys que ara fa un any.

Les comarques que més han patit el creixement de la desocupació han sigut les alacantines, on l’atur es va elevar un 2,33%. A la província de València va créixer un 1,98% i a la de Castelló es va incrementar un 1,61%.

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel ministeri d’Ocupació, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d’Ocupació Estatal (SEPE) ha augmentat en 47.047 persones, un 1,5% més que el mes anterior. És l’increment més elevat en aquest mes des del 2011 i situa la xifra total de desocupats inscrits al conjunt de l’Estat en 3.182.068.

Pel que fa a l’afiliació a la Seguretat Social, a l’agost també va baixar en 31.499 persones, un 1,69% menys. Amb aquesta disminució, el nombre de ciutadans afiliats se situa en 1.835.786, 64.971 més que ara fa un any.

El govern valencià atribueix l’increment a l’estacionalitat

Des del govern valencià, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha atribuït l’increment de la desocupació a la finalització de contractes per vacances. “És evident que aquest repunt està vinculat a la campanya d’estiu, en aquest cas segurament a la finalització temporal (per vacances) de molts contractes en el sector industrial i de la construcció”.

Segons els càlculs del Servei Valencià d’Ocupació, “si es descompta l’efecte de l’estacionalitat, habitual sempre en aquest mes de l’any, l’atur hauria disminuït al voltant d’un 0,54%”. En aquesta línia, Nomdedéu ha destacat que les dades anuals continuen “sent molt positives, amb una reducció de l’atur de més del 6% des de l’inici de l’any”. “De fet, aquest ha sigut el mes d’agost amb menys atur en valors absoluts des de l’any 2009”, ha conclòs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: