XURRO VA

Facebook
Es tracta d’un joc en què uns jugadors s’acatxen i altres boten sobre ells, és per açò que solen practicar-lo els més majorets, de 8 a 14 anys, a més eren els xiquets els que mes solien jugar-lo. Al igual que el sambori fins fa uns pocs anys era molt popular.

Es juga de la següent manera, un dels xiquets es col•loca de peu recolzat d’esquena en una paret fent de coixinet i també farà de jutge, a continuació un altre dels xiquets acatxat es recolza sobre éste, el següent posa el cap per darrere, entre les cames del company de davant i s’agarra a les seues cames

Després i al crit de «xurro va «els jugadors de l’altre equip van botant, d’un en un, sobre els quals estan acatxats i deixant espai perquè tots els seus companys càpien sobre les esquenes de qui estan acatxats, evitant tocar el sòl amb els peus o caure, perquè si açò succeïx passen a «pagar».

Una vegada estan tots dalt i els que paguen no s’han afonat, un d’ells passa a assenyalar-se la mà, el colze o el muscle dient, a l’assenyalar cada un d’ells, «xurro», «mitja mànega», «mangotero». I al finalitzar marcava una de les tres posicions havent d’endevinar un de què estan acatxats que posició de les tres va quedar la mà de què s’assenyala.

Si ho endevina perd l’equip que ha botat i passa a ocupar la posició dels acatxats, si no ho endevina es torna a començar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: